van der Horst

Argentinië: Tänak ploegt het best tijdens shakedown

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak heeft meteen zijn ambities getoond tijdens de shakedown van de Rally van Argentinië, manche vijf al van het WRC. Thierry Neuville klokte een tweede tijd. En er is nog goed nieuws voor de Belg. De omstandigheden zijn een pak natter dan gewoonlijk waardoor het veegwerk morgen zal beperkt zijn.
Moeilijke omstandigheden in Argentinië waar een pak water het doorgaans stoffige, zware wegdek herschaapte in smeuïge, bruine brij. En dus werd het traject er niet mooier op vrijdagochten tijdens de shakedown. De gevolgen spreken voor zich. De eerste tijden bleven doorheen de hele sessie bovenaan staan.

Thierry Neuville (Hyundai i20) klokte een tijd van 2:35.6 tijdens zijn eerste passage. Een stevige richttijd waar enkel Ott Tänak (Toyota Yaris) nog onder ging, met zeven tienden. Kris Meeke (Toyota Yaris) reed een ex aequo met de tijd van Neuville. Sébastien Ogier (Citroën C3) klokte een vierde chrono, op 1.2 van de eerste morele winnaar van de rally.

Teemu Suninen (Ford Fiesta) was een van de enigen die wel sneller ging. Hij klokte bij zijn derde poging een 2:36.4. Elfyn Evans (Ford Fiesta), de man van de koers in Corsica, was de traagste WRC met een tijd van 2:38.5, net iets trager dan Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) en een weerom weinig indrukwekkende Andreas Mikkelsen (Hyundai i20).

In WRC2 (Pro) toonde Mats Ostberg zich de snelste in de Belgische Citroën C3, voor Gus Greensmith (Ford Fiesta R5).

Foto: Toyota Gazoo
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 25 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons