van der Horst

Arrow McLaren SP stelt IndyCar wagen en team voor

Arrow McLaren SP #7
Arrow McLaren SP #7
Over iets meer dan een maand wordt het nieuwe IndyCar seizoen traditioneel op gang getrapt in St. Petersburg, Florida en daarbij zal dit jaar ook het nieuwgevormde Arrow McLaren SP aanwezig zijn. McLaren ging een samenwerking aan met Schmidt Peterson, één van de teams die een mooie opmars maakte over de jaren. Die nieuwe samenwerking met de Britse constructeur leidt logischerwijs tot veel veranderingen, zoals onder meer een nieuwe livery en nieuwe piloten.
Arrow McLaren SP #5
Arrow McLaren SP #5
Wie het IndyCar een beetje kent, zal ongetwijfeld nog goed herinneren hoe de wagens van Schmidt Peterson Motorsports er uitzagen in hun goud-zwarte livery. Met de nieuwe samenwerking is de gouden kleur naar de achtergrond verdwenen en komen de Formule 1-kleuren van McLaren - papaya-oranje en blauw - naar boven. Daarnaast is de wagen uitgerust met het nieuwe halo-scherm dat vanaf nu standaard op elke wagen staat en ontworpen werd door Red Bull Technologies.

Arrow McLaren SP team
Arrow McLaren SP team
Ook stelde het team zij hun nieuwe piloten voor. Weg zijn immers de populaire James Hinchcliffe en voormalige F1-piloot Marcus Ericsson. Zij worden vervangen door Oliver Askew en Patricio O'Ward. Beide heren hebben dan ook veel gelijkenissen. Zowel Askew als O'Ward legden het hele jeugdparcours af richting IndyCars en wonnen het Indy Lights kampioenschap - gelijkaardig aan de Formule 2. Toch is O'Ward al één van de smaakmakers in het paddock. Vorig jaar mocht hij al proeven bij de grote jongens en werd samen met Colton Herta een grote toekomst toegeschreven door de kenners. Uitkijken is de boodschap dus.

Foto's: Arrow McLaren SP



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op zaterdag 8 februari 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons