van der Horst

Arthur Peters begint de Porsche Sprint Challenge Benelux met zege en twee poleposities

Op dinsdag 16 mei stond op Circuit Zandvoort de eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op de agenda en uiteraard was de 18-jarige Limburger Arthur Peters er aanwezig. Peters, de regerende kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, startte er aan het stuur van de Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent. Peters begon het seizoen in Zandvoort zeer sterk, met twee poleposities en een zege in de eerste race, maar jammer genoeg maakte hij een fout in de tweede wedstrijd, een fout die door de raceleiding bestraft werd. Arthur Peters erkende zijn fout en zal nog meer gemotiveerd dan voorheen terugvechten tijdens de rest van het seizoen. Ondertussen zal hij ook deelnemen aan de tweede meeting van de BGDC, op 27 en 28 mei op het Franse circuit van Magny-Cours. Op 1 juni volgt dan meteen de tweede race van de Porsche Sprint Challenge Benelux, op het circuit van Assen in het noorden van Nederland.
Het werd een mooie eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux aan de Noordzeekust, met een heerlijke lentezon en twee mooie wedstrijden van een competitie die duidelijk de wind in de zeilen heeft. Het concept is eenvoudig, alle actie op één dag, met één vrije training, twee kwalificaties en twee sprintraces van 30 minuten zonder pitstops of andere onderbrekingen. Bovendien zijn alle deelnemende wagens Porsche, waaronder een mooie categorie voor de Porsche Cayman GT4 Clubsport.
 
De vrije trainingen en de kwalificaties waren meteen het bewijs dat het team en ik goed voorbereid aan het seizoen begonnen zijn”, vertelt Arthur Peters. “We konden de snelste rondetijd neerzetten in de vrije sessie en ik pakte de polepositie voor zowel de eerste als de tweede race, poleposities waar ook punten voor het kampioenschap aan verbonden zijn. Het was uiteraard een goede uitgangsposities voor de wedstrijden.
 
De eerste race verliep goed, met een bijzonder intens en fair gevecht met de naaste concurrent en uiteindelijk kon Arthur Peters een kleine kloof slaan en de zege veiligstellen. “Dat is een opsteker voor de rest van het seizoen, want zo’n goede start motiveert uiteraard iedereen. Het was ook een mooie race, fair en zonder onderbrekingen. Uiteraard gaan we trachten op dat elan verder te gaan.”
 
“Leren uit mijn fout”
 
Tijdens de tweede race ontspon zich zo mogelijk een nog intenser gevecht, waarbij Arthur Peters na een half uur met vijf honderdsten bonus als winnaar over de meet kwam. Echter na de race volgde een convocatie door de wedstrijdleiding en die besliste dat Arthur Peters zijn zege diende in te leveren.
 
“Uiteraard is dat geen fijn einde van een verder prachtige dag, met een prima organisatie, het team dat zich 100% heeft ingezet en ik heb me echt tweemaal dertig minuten volledig gegeven. Ik ben tijdens het verdedigen van mijn positie in de tweede race echter te vaak van rijlijn veranderd en daar is het sportieve reglement duidelijk over, dat mag niet. Ik vind het bijzonder jammer dat ik die fout gemaakt heb, want het gevecht was verder erg fair en het is ook jammer voor het team en de sponsors die me bijstaan. Ik zal uit deze fout leren en in de toekomst mag en zal dat niet meer gebeuren. Ik wil zeker niemand in gevaar brengen en wil nog heel veel plezier aan het racen beleven. Ik heb vandaag ook mijn snelheid laten zien en uiteraard is dat de positieve les die we uit deze eerste meeting trekken. Uiteraard heb ik spijt van wat er gebeurd is, maar we moeten het positieve laten primeren en verder kijken naar de rest van het seizoen!”

PRESS Arthur Peters 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op vrijdag 19 mei 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons