van der Horst

Arthur Peters behaalt opnieuw twee podiumplaatsen in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Arthur Peters - Tip Top Rent by NGT
Arthur Peters - Tip Top Rent by NGT
Arthur Peters kende enkele zeer drukke weken op het einde van de zomer, met een deelname en zege in de 24 Hours of Zolder, een tweede zittijd in Leuven en nu de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux op zijn thuiscircuit in Zolder. En Peters doet dat met verve, want tijdens de derde afspraak van het seizoen in de Porsche Sprint Challenge Benelux was hij goed voor twee tweede plaatsen in de klasse GT4, al verliep het niet zonder slag of stoot. Peters is nu tweede in het Porsche Sprint Challenge Benelux-kampioenschap, op enkele punten van de eerste plaats en hij is vast besloten om tijdens de resterende meetings in Zandvoort en op het schitterende circuit van Spa-Francorchamps vol voor de titel te gaan.
  • Dreamdrive
Arthur Peters werkt stap voor stap verder aan zijn carrière in de autosport, met in 2022 de titel in de klasse GTB in het Belcar Endurance Championship en de bekroning als beste jongere in datzelfde nationale uithoudingskampioenschap. Goed twee weken geleden volgde dan de zege in de klasse GTB tijdens de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder en ondertussen werkt Peters een mooi parcours af in de Porsche Sprint Challenge Benelux, waarin hij volop in strijd is voor de titel in de klasse GT4. Er is alvast één rode draad doorheen alles wat hij in de autosport doet: het is altijd aan het stuur van Porsche Cayman GT4 Clubsport in de kleuren van Tip Top Rent by NGT.
 
Nu donderdag 7 september was het weer racen geblazen met de derde meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux en dat op Circuit Zolder in Midden-Limburg.
 
“Een thuiswedstrijd met familie en vrienden is altijd leuk”
 
Een thuiswedstrijd met familie en vrienden is altijd leuk”, lacht Arthur Peters terwijl de zon de temperatuur in Zolder tot boven de 30° jaagt. “Ondanks het feit dat het over twee sprintraces van 30 minuten gaat, was het toch behoorlijk zwaar. Sportief was het een goede meeting, met twee tweede plaatsen, maar het was zeker niet makkelijk. In de eerste race moest ik mijn meerdere erkennen in Nick Ho, al bedroeg het verschil maar enkele seconden. Ook het gevecht met mijn streekgenoot Jarne Geussens, ook een tegenstander tijdens de voorbije 24 Hours of Zolder, was zeer fijn. In de tweede race was er dan een misverstand met het team, waardoor ik uit de pitlane moest starten, vervolgens helemaal naar de tweede plaats reed, maar in de eindfase vermogensverlies had en heb moet vechten om mijn tweede plaats in de klasse te behouden. Al bij al is de puntenwinst prima en we gaan er nu alles aan doen om tijdens de twee resterende afspraken vol voor de titel te gaan om die ook op mijn palmares te kunnen zetten. De voorbije maanden zijn werkelijk al zeer mooi geweest en het zou fantastisch zijn om nog een titel aan de reeks te kunnen toevoegen. Dat ik graag race, moet ik waarschijnlijk niet meer uitleggen (lacht).”
 
Afspraak nu op 27 september voor de vierde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux en dat op Circuit Zandvoort in Nederland.

Tip Top Rent by NGT



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op vrijdag 8 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Truck Grand Prix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons