van der Horst

Arthur Peters en Kenny Herremans scoren hattrick in de derde race van het Belcar Endurance Championship

Tip Top rent by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Arthur Peters en Kenny Herremans hebben in Spa een zuivere hattrick gescoord. In de Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top rent by NGT wonnen zijn van op de polepositie in de klasse GTB voor de derde maal op rij de klasse GTB in het Belcar Endurance Championship. Het team voert zo uiteraard de stand in het kampioenschap in de klasse GTB aan, maar vat ook post in de voorste gelederen van de algemene stand van het nationale uithoudingskampioenschap. Met de 24 Hours of Zolder, eind augustus als volgende afspraak, gaan we naar het hoogtepunt van het seizoen voor het team!
Spa-Francorchamps was de derde afspraak van het seizoen en racen op het wereldvermaarde circuit in de Ardennen is altijd een uitdaging.
 
Tip Top rent by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
Tip Top rent by NGT - Porsche Cayman GT4 RS
We komen één keer per jaar naar hier en ditmaal amper een week nadat de GT3’s de 24 Hours of Spa hebben betwist. Uiteraard heb ik de race gevolgd en dan hier kunnen racen, enkele dagen na hen is gewoon geweldig. Eau Rouge, Combes, de dubbele linkse… het zijn allemaal bochten die iedereen in de wereld van de autosport kent en ik vind het een voorrecht om hier aan de start te kunnen staan. Uiteraard ben je dan ook gemotiveerd om het goed te doen, om het hele weekend zonder fouten af te werken”, vertelde Artur Peters bij aankomst op het circuit in de Ardennen.
 
Tijdens de kwalificaties reed de Porsche Cayman GT4 RS naar de polepositie, een ideale uitgangspositie voor de wedstrijd die net als de beide races op Circuit Zolder 125 minuten zou duren.
 
Kenny Herremans & Arthur Peters
Kenny Herremans & Arthur Peters
“De race was echt heel goed, met dank ook aan het team voor de prima wagen. Kenny Herremans en ikzelf hebben ons allebei quasi perfect van onze taak gekweten en we zijn zo lang als mogelijk in het spoor van de snellere Porsche 992 GT3 Cup gebleven. We hebben moeten vechten voor de zege en zijn dan ook ontzettend blij met de hattrick. Natuurlijk is dit een prima zaak in het GTB-kampioenschap, maar we staan nu ook stevig in de topdrie van het algemene kampioenschap. Uiteraard zal het niet eenvoudig zijn om echt voor de nationale titel te gaan tegen de snellere GTA-wagens, maar wie niet waagt, niet wint. We gaan ons nu 110% voorbereiden op de 24 Hours of Zolder, op 24 en 25 augustus, maar daarover volgt over afzienbare tijd meer nieuws. Ik zou iedereen die bij dit project betrokken is, nu al eens van harte willen bedanken, want zonder hen zou dit absoluut niet mogelijk zijn. Autosport en zeker de uithoudingsracerij zijn teamsporten!”    
 
De volgende race van het kampioenschap is de 24 Hours of Zolder, met de parade op woensdag 21 augustus, de kwalificaties op donderdag 22 augustus en de race op zaterdag en zondag 24 en 25 augustus. Tot dan!      

Persbericht Arthur Peters  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons