van der Horst

Arthur Peters start in het Belcar Endurance Championship met Tip Top Rent by NGT

Tip Top Rent by NGT - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent by NGT - Porsche Cayman GT4
Afgelopen seizoenen maakte de racewereld in ons land kennis met het Limburgse talent Arthur Peters. Hij werd in 2022 kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, samen met Benjamin De Cock in een Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent by NGT. In 2023 was hij in dezelfde wagen goed voor een titel in de GT4-klasse van de Porsche Sprint Challenge Benelux en hij won samen met zijn teamgenoten de klasse GTB in de bikkelharde 24 Hours of Zolder. In 2024 verschuift de focus van de student economie weer van sprint naar uithouding. Met een nieuwe Porsche Cayman GT4 RS van Tip Top Rent wil hij zowel voor de nationale titel gaan, als voor winst in de 24 Hours of Zolder en ook de Porsche Endurance Trophy Benelux staat op zijn verlanglijstje.
De week start op Circuit Zolder het nationale uithoudingskampioenschap, beter bekend als het Belcar Endurance Championship. De eerste race is er een over 125 minuten, met naar zoals de traditie het wil, een startveld van GT’s en toerwagens, met uiteraard ook de stevig betwiste klasse GTB, of wagens beter bekend als GT4’s. Bij de merken vinden we onder meer Porsche, BMW, Toyota en andere grote namen uit de autosport.
 
Arthur Peters - Porsche Cayman
Arthur Peters - Porsche Cayman
Gunter Van den Bergh, de eigenaar van Tip Top Rent en mijn hoofdsponsor sinds de eerste dag dat ik op het circuit race, heeft mij voorzien van een nieuw wapen, aldus de jonge Limburger. “De Porsche Cayman GT4 RS is het meest recent GT4-wapen van Porsche en op internationaal niveau is deze wagen goed voor heel wat successen en wij willen hetzelfde doen in de Belgische uithoudingscompetitie. Dit zal ik samen met de tweevoudige Ford Fiesta Sprint Cup-kampioen en  ervaren GT4-rijder Kenny Herremans, tevens vicekampioen in de Pro-Am klasse van de GT4 European Series. Uiteraard mikken we met de technische ondersteuning van NGT Racing op een sterk resultaat in de wedstrijd, de eerste van zes races.Tijdens de eerste testen kon ik de smile van mij gezicht niet onderdrukken. Wat een gevoel, wat een ervaring, wat een ‘machine’... Weer een stukje van mijn ultieme droom die dichterbij komt. We gaan nog veel plezier beleven dit seizoen en hopelijk met de resultaten die we voor ogen hebben.” 
 
Het seizoen 2024 telt inderdaad zes afspraken, met eerst twee races op Circuit Zolder, komend weekend en midden juni, tijdens de Truck Grand Prix, waarna het kampioenschap richting Spa-Francorchamps trekt. Eind augustus is het dan tijd voor de hoofdschotel, de 24 Hours of Zolder. Het laatste deel van het seizoen volgt met wedstrijden in Frankrijk en een finale op Circuit Zolder in oktober.
 
De openingsrace van het Belcar Endurance Championship start om 14u00 en eindigt om 16u05.

PRESS Arthur PetersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Series op maandag 13 mei 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons