van der Horst

ASAF: Serderidis pakt zege in Hannut

Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis heeft weinig verrassend de Rally van Hannuit gewonnen, meetellend voor het Waalse ASAF-kampioenschap. De Belgische Griek zorgde voor een fikse primeur door er te starten met de nieuwe Ford Puma Hybrid Rally1.
  • Dreamdrive
Jourdan Serderidis treedt in de voetsporen van Sébastien Loeb. Uiteraard schrijven we dit met enige zin van overdrijving, maar hij bezorgt wel de Ford Puma een tweede zege na Loeb in de Monte-Carlo. Serderidis zorgde voor een fikse primeur door deze gloednieuwe Rally1 te laten debuteren in een nationale, in dit geval zelfs regionale, competitie, en dat in de Rally van Hannuit.

Jourdan Serderidis
Jourdan Serderidis
Serderidis opende voorzichtig en was amper een seconde sneller dan de Deen Kennet Madsen (Peugeot), maar daarna ging het alleen maar beter en pakte hij en zijn co-rijder Fred Miclotte bijna alle snelste tijden. Madsen eindigde uiteindelijk op ruim twee minuten. Cédric Hubin (Skoda) eindigde derde op ruim drie minuten. In D123, de competitie op straatbanden, ging de zege naar Kevin Humblet (DS3).

Serderidis brengt later dit jaar deze Hybrid1 ook nog in stelling in de Rallye des Ardennes en de Rally van Wallonië.

Foto: M-Sport & Rallye de Hannut - Facebook



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 13 maart 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons