van der Horst

Asian Le Mans Series blijft ook in 2022 in de Verenigde Arabische Emiraten

Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Start 2021 4 Hours Abu Dhabi
Net als dit jaar zal de Asian Le Mans Series niet naar Zuid-Oost Azië of Australië trekken in 2022. Gezien de situatie betreffende het corona virus daar niet verbeterd is sinds de pandemie gestart is en er nog steeds veel restricties gelden inzake het reizen richting die regio's, besloot de organisatie om voor een tweede maal richting de Verenigde Arabische Emiraten te trekken, waarbij Dubai en Abu Dhabi weer als gastheer gaan fungeren.
Net zoals dit seizoen zullen er vier races afgewerkt worden op beide circuits over een week tijd. Op 11 en 12 februari is het Dubai dat de spits afbijt, terwijl het vernieuwde Abu Dhabi op 19 en 20 februari het seizoen zal afsluiten. Le Mans Endurance Management CEO Frederic Lequien voegde daar aan toe teleurgesteld te zijn om nog niet te kunnen terugkeren naar de Aziatisch-Pacifische regio, maar op dit moment al vrij duidelijk te willen zijn naar de teams toe die willen deelnemen aan het kampioenschap.

Afgelopen seizoen was de overstap naar de Emiraten een schot in de roos. Men trok 36 wagens aan, verdeeld over de drie klassen en die kwamen vooral van het Europese continent, onder de rijders Stoffel Vandoorne, Maxime Martin en Tom Cloet. Voor de komende editie hebben ondertussen al verschillende teams in zowel de prototype- als de GT-klasse hun interesse getoond om mee te dingen richting de tickets die hen startrecht verzekeren voor de 24 Uren van Le Mans in 2022.

Foto: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 23 juli 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons