van der Horst

Asian Le Mans Series: Stoffel Vandoorne enkel in Dubai aan de start

Jota Sport - ORECA 07
Jota Sport - ORECA 07
Alle deelnemers aan de Asian Le Mans Series zijn toegekomen in Dubai waar zaterdag de eerste manche van de serie plaats vindt. Er vonden al drie open sessies plaats waar Stoffel Vandoorne zich al direct kon plaatsen in de top vijf. Onze landgenoot zal echter enkel deelnemen aan de manches in Dubai en niet aan de twee races in Abu Dhabi.
DKR Engineering - Duqueine M30 LMP3
DKR Engineering - Duqueine M30 LMP3
Stoffel Van doorne deelt in Dubai het stuur van de Jota Sport ORECA 07 #28 met Sean Gelael, een week later in Abu Dhabi zal deze laatste bijgestaan worden door Tom Blomqvist. Stoffel Vandoorne nam het stuur van de ORECA 07 in de tweede en derde open sessie. In de tweede sessie zette hij de Jota Sport bolide op de vierde plaats na de G-Drive Racing Aurus van Yifei Ye, de Phoenix Racing ORECA van Nicki Thiim en de G-Drive Racing Aurus van Franco Colapinto. In de laatste open sessie voerde de Jota Sport ORECA #28 de tabellen aan, de snelste tijd kwam op naam van Sean Gelael (1:46.036), die net iets sneller was dan zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne (1:46.349). Daarna volgden beide G-Drive Racing bolides.

ARC Bratislava - Ginetta G61 LMP3
ARC Bratislava - Ginetta G61 LMP3
Terwijl United Autosport domineerde in de LMP3 klasse vonden we de DKR Engineering Duqueine M30 van Jean Glorieux en Laurents Hörr steeds terug in de top zeven met zelfs een tweede tijd in de tweede sessie. Tom Cloet (ARC Bratislava Ginetta LMP3) en Maxime Martin (Garage 59 Aston Martin Vantage) hielden zich voorlopif meer op de achtergrond.

Foto's: Asian Le Mans Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 10 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons