van der Horst

AsLMS: Inje: KCMG Morgan-Nissan zegeviert in eerste wedstrijd nieuw kampioenschap

KCMG - Morgan-Nissan LMP2
KCMG - Morgan-Nissan LMP2
Het Chinese KCMG heeft de allereerste wedstrijd van de nieuwe Asian Le Mans Series (AsLMS) gewonnen. Met hun Morgan-Nissan LMP2 waren James Winslow, Gary Thompson en Akash Neil Nandy duidelijk de snelsten in de wedstrijd over 3 uren die verreden werd op het gloednieuwe Inje Spedium circuit te Zuid-Korea. De enige andere LMP2 in het deelnemersveld van amper 9 wagens kwam op een ruime achterstand van 5 ronden als derde over de meet. De OAK Racing Morgan-Judd van het trio Cheng/Lee/Tung beschikte niet over dezelfde snelheid als de winnaars en bracht in het laatste uur ook nog eens twee extra bezoeken aan de pitlane (waarvan 1 een stop-and-go van 2 minuten) waardoor de wagen uiteindelijk maar als derde de finishlijn overschreed.
  • STX Motorhomes
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3 #77
AF Corse - Ferrari 458 Italia GT3 #77
De tweede podiumtrede werd dan ook ingenomen door de AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 van Bertolini/Rugolo/Wyatt, winnaars in de GTC-klasse. Nochtans leek de Craft Racing Aston Martin Vantage V12 van ondermeer Stefan Mücke in eerste instantie op weg naar de overwinning in de best bezette klasse van het veld (GTC – 6 deelnemers), in de slotfase moest de opvallend bestickerde wagen echter alsnog de handdoek in de ring gooien. De Taisan Ken Endless Ferrari 458 Italia GTE van ondermeer Kamui Kobayashi - enige GTE-wagen aan de start – werd vierde op 7 ronden achterstand en moest dus de in principe tragere variant van de Italiaanse GT laten voorgaan.

a0531c1f86b43a99de7e9cc79fdc26b32a5e277b.jpg








Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 4 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Inje.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons