van der Horst

AsLMS: Inje: OAK Racing Morgan-Judd primus van graatmager deelnemersveld

OAK Racing - Morgan-Judd LMP2
OAK Racing - Morgan-Judd LMP2
Ho-Ping Tung heeft met zijn OAK Racing Morgan-Judd (LMP2) de pole gereden voor de eerste Asian Le Mans Series wedstrijd van het seizoen. De Nederlander met tevens een Chinees paspoort liet daarbij de zeven overige wagens die een tijd noteerden achter zich en was een kleine halve seconde sneller dan Morgan-Nissan van het Chinese KCMG in handen van Gary Thompson. Autosport.be berichtte in de afgelopen maanden reeds veelvuldig over het moeilijke parcours dat de Aziatische versie van de gekende Le Mans formule tot op heden heeft afgelegd, maar met slechts 9 wagens aanwezig in het gloednieuwe Zuid-Koreaanse Inje Speedium vertoont het kampioenschap (voorlopig) de symptomen van een doodgeboren baby.
Craft Racing - Aston Martin Vantage V12 GT3
Craft Racing - Aston Martin Vantage V12 GT3
Voor de seizoensopener werden er in eerste instantie 11 wagens aangekondigd, maar uiteindelijk kwamen de twee last minute Lamborghini Gallardo Super Trofeo wagens (geen GT3’s) niet opdagen. De BTT Lamborghini Gallardo GT3 tekende dan weer wel present maar kwam wegens technische problemen niet in actie tijdens de kwalificaties, het team zal morgen normaal gezien alsnog de start nemen van de wedstrijd over 3 uren. De enige aanwezige GTE-wagen (Taisan Ken Endless Ferrari 458) realiseerde met Ferrari fabriekspiloot Kamui Kobayashi de derde tijd algemeen. Snelste GTC (lees GT3) bolide was de Craft Racing Aston Martin Vantage V12 GT3 van Stefan Mucke, de Duitser die bij AMR onder contract staat schreef vorige week vrijdag nog de pole voor de 24 uren van Spa op zijn palmares. Hij werd op amper 0.121s gevolgd door Michele Rugolo in de AF Corse Ferrari 458 GT3.


018b1e991cb9cdbff4f9bf6245ac805af9129a6d.jpg








Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 3 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Inje.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons