van der Horst

AsLMS: Zhuhai: Tung/Tong/Cheng (Morgan) pakken eerste zege – AF Corse GTC kampioen

OAK Racing - Morgan LMP2
OAK Racing - Morgan LMP2
Afgelopen weekend werd op het circuit van Zhuhai de derde manche van de Asian Le Mans Series verreden. Dat het kampioenschap geen hoogvlieger is met amper acht deelnemers is een spijtige vaststelling, dat neemt echter niet weg dat de lokale teams volop strijden voor de drie felbegeerde uitnodigingen tot deelname aan de 24 uren van Le Mans. De OAK Racing Morgan LMP2 van het Chinese trio Tung/Tong/Cheng won de 3 Hours of Zhuhai en kon voor het eerst KCMG verslaan. Het team uit Hong Kong ruilde dit weekend de vertrouwde Morgan in voor de Oreca 03 die het leasede van het Ierse Murphy Prototypes, aangezien men komend weekend met de wit-blauwe Morgan zal deelnemen aan de FIA WEC 6 Hours of Fuji. Een nieuwe wagen vraagt natuurlijk altijd wat aanpassing en bovendien beschikte het team pas over alle onderdelen na de kwalificaties. Thompson/Oon/Winslow brachten de Oreca dan ook als tweede over de meet op 58 seconden achterstand.
AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
In GTC (5 deelnemers) behaalde de AF Corse Ferrari 458 Italia GT3 van Bertolini/Rugolo/Wyatt zijn tweede overwinning in drie wedstrijden, daarmee is men nu reeds zeker van de titel. De Italiaanse GT3 werd derde algemeen, twee ronden voor de Taisan Ken Endless GTE Ferrari. Rest nu nog de vierde en laatste wedstrijd die op 8 december verreden wordt op het circuit van Sepang.


a4286b778fa60b654abb985f6e85fce9a1b62d7c.jpg






Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 14 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zhuhai.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons