van der Horst

Assen 200: En nu naar het Noorden!

Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Zoals de traditie het wil is de lente een druk seizoen in de Hundred Series by BGDC. Na de Spa 400, Dijon 300 en Magny-Cours 200, trekken de deelnemers nu naar het noorden om er komend weekend in Nederland, in de provincie Drenthe, een wedstrijd van 200 minuten op het legendarische TT Circuit Assen te rijden. De 4555 meter lange omloop is een echte uitdaging, want niet alleen het ‘huis’ van de bekende Nederlandse MotoGP en enige jaren geleden ook van de ‘Champ Car’, voor het laatst te gast in 2007.
  • St. Paul
Wie het circuit van Assen kent, weet dat rijders er aan hun trekken komen en dat de afwezigen ongelijk zullen hebben, eens te meer!
 
Patrick Van Billoen/Navric De Laet - Honda Civic
Patrick Van Billoen/Navric De Laet - Honda Civic
Angélique Charlier, Pierre Zahnen en Laurent Simon (Renault Clio Cup #28) zijn ondanks hun afwezigheid in Magny-Cours nog steeds de leiders in de Division 1, met 2980 punten, tegen 2735 voor Patrick Van Billoen en Navric De Laet (Honda Civic #6), die in Magny-Cours goed voor de dag zijn gekomen, als winnaars van een soort afvallingswedstrijd. De beide teams zijn er bij in de Assen 200… maar ze moeten er rekening houden met de Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage, die een moeilijk eerste deel van het seizoen kennen, maar de zege van Dijon willen overdoen. Andere kanshebbers in D1 zijn de Renault Clio Cup #37 (Deger-Debroux-Borner) en #110 (Massin-Boeykens), de Honda Civic #53 (Franken-Libbrecht) en de Suzuki Baleno 88 van de ‘Juniors’ Petralia-Le Leu.
 
In de kleinste categorie van de Division 1, de Klasse A (1600cc), zien we de Honda Civic #5 (Deridder-Van Damme) en #48 (Businaro-Van Mechelen-Habran) naast de Renault Clio #69 (Van Kuyk-Leten).
 
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Guy Katsers/Philippe Ménage - Vauxhall Astra Coupé
Strijd wordt er ook opnieuw geleverd tussen de diverse Peugeot van de Division 2. De nieuwe Peugeot 308 Racing Cup zijn absoluut sterke wapens, maar het is Damien Dussoul, van de RCZ Cup #288, die het kampioenschap met 3040 eenheden leidt, tegen 2850 voor het trio van Semspeed, met de broers Benoît en François Semoulin, samen met Geoffrey Heyninck. De 308 Racing Cup #2 van DRM Motorsport van Matthieu de Ribiano en Pierre Dupont was in Magny-Cours erg sterk en wil zo doorgaan, terwijl Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot (Peugeot RCZ Cup #188) er alles aan zullen doen om de negatieve tendens om te buigen. De vier Peugeot nemen het op tegen de Honda Civic R Turbo #99 van de Britten Comber, Gannon en Simmons, en tegen Manfred Verbeke en Denis Smets, die hun BMW Compact M3 ruilen voor een Seat Leon 2.0T, met nummer #444.
 
In de Division 3 is er het duel tussen de MARC Focus V8 VDS Racing Adventures #58 van Raphaël van der Straten (leider) en de Renault Mégane Trophy #10 van Patrick Asnong, Michaël Divoy en Gaël Frère, die laatsten volgen nu op 340 punten.
 
Zaterdag rijden de Hundred Series by BGDC vrije trainingen tussen 11u10 en 11u35 en kwalificaties van 16u45 tot 17u30, terwijl de race in Assen loopt van 14u55 tot 18u15.
 
Angélique Charlier/Pierre Zahnen/Laurent Simon - Renault Clio Cup
Angélique Charlier/Pierre Zahnen/Laurent Simon - Renault Clio Cup
De troepen van de Hundred Series by BGDC maken zich ondertussen ook al op voor de toekomst. “Voor de volgende manche, de Spa 2 x 100 in het voorprogramma van de 25 Heures VW Fun Cup in Francorchamps, op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli, rijden we samen met een Engelse serie met… 44 wagens”, aldus Patrick Van Billoen in naam van de organisatie. “Zo krijgt het publiek meer dan 70 wagens in de Ardennen te zien. Dat zullen we in de toekomst overigens vaker zien, want we hebben beslist om op de meest diverse circuits, samen met andere series te gaan rijden. Zo zal ons startveld nog meer gevarieerd zijn, tijdens nog meer diverse uitstappen. Samen zijn we sterker en zoals de zaken er vandaag voor staan, is een samenwerking met andere series een must.”
 
Maar eerste trekken we naar het TT Circuit van Assen voor een race komend weekend…

Persbericht BGDC



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op woensdag 6 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen 200.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons