van der Horst

Assen 200: Van der Straten, Semoulin/Semoulin/Heyninck en Charlier/Zahnen/Simon heersen in Nederland

Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
Semspeed - Peugeot 308 Racing Cup
De deelnemers aan de Hundred Series by BGDC zitten halfweg hun seizoen met deze uitstap naar het mooie TT-circuit in Assen, in het noorden van Nederland. Op het legendarische circuit, gekend door de liefhebbers van Moto “puur snelheid”, konden de belangrijkste deelnemers aan het kampioenschap zich uitleven op deze technische piste. Voeg daarbij nog de zeer milde weersomstandigheden en een geanimeerde race en men heeft alle ingrediënten voor een schitterend weekend.
D3: Van der Straten van start tot finish

VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
VDS Adventure Racing - MARC Focus V8
Raphaël van der Straten zag zich in de recent verreden Magny-Cours 200 de overwinning door de vingers glippen op minder dan een uur van de aankomst. De mechaniek van de MARC Focus V8 #58 liet deze keer de rijder van VDS Racing Adventures niet in de steek. Zo kon hij op Nederlandse bodem op schitterende manier zijn weerwraak nemen. Van der Straten realiseerde bovendien de Grand Slam met de pole position, de zege in de Divisie 3 en de zege in het algemene klassement, evenals de snelste ronde in de race.

Een andere pechvogel op Magny-Cours was de Renault Mégane Silhouette #10 van Michaël Divoy, Patrick Asnong en Gaël Frère, maar zij vonden nu hun elan terug met een mooie zilveren medaille.

D2: Semspeed verhoogt de inzet

De sensatie van deze vierde manche van de Hundred Series by BGDC was de nieuwe bolide van Denis Smets en Manfred Verbeke. Zij ruilden hun BMW Compact M3 in voor een … prachtige Seat León 2.0L Turbo! De Peugeot 308 Racing Cup en RCZ Cup bleven niettemin de wet dicteren in de Divisie 2 met een genereuze top 3, terwijl Smets-Verbeke deze eerste ervaring afsloten met een vierde plaats, en met een zege in hun categorie 20T.

Denis Smets/Manfred Verbeke - Seat León 2.0L Turbo
Denis Smets/Manfred Verbeke - Seat León 2.0L Turbo
De enige Peugeot die de wapens moest neerleggen in Assen was eigenlijk de wagen van de leiders in de categorie. De RCZ Cup #288 van Damien Dussoul en Philippe Hortulanus reden een nachtmerrie van een race met remproblemen, problemen met de bevestiging van de versnellingsbak en de stuurbekrachtiging! De 308 Racing Cup #2 van Dupont-de Robiano haalde de pole in D2 maar de gelijkaardige bolide, de nummer #226 van Semoulin-Semoulin-Heyninck pakte de kop van de wedstrijd van hen over van bij aanvang van de race om zo de derde overwinning binnen de divisie te pakken in vier races.
 
Pierre Dupont en Matthieu de Robiano bleven nochtans op de hielen zitten van de bolide van de Semspeed clan, tot het moment dat ze de rol moesten lossen op het einde van de wedstrijd door een Stop & Go voor het niet respecteren van de afbakening van de piste. Het was de machine van DRM Motorsport die de betere bleef van de Peugeot RCZ #188 van Jérôme Heinen en Gaëtan Hayot, die om de zilveren medaille vocht tot de laatste minuten van de race.

D1: de amazone wint opnieuw!

Zoals gewoonlijk kende de race in de Divisie 1 de nodige momenten. De Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage leek alle troeven in handen te hebben na drie wedstrijden om snel te vergeten. Maar op minder dan een uur van de finish moest de mooie bolide aan de kant en kwam tot stilstand aan de ingang van de pitlane met een beginnend brandje! Weeral mis dus.

Charlier/Zahnen/Simon - Renault Clio
Charlier/Zahnen/Simon - Renault Clio
De amazone van de BGDC, Angélique Charlier, en haar kompanen Pierre Zahnen en Laurent Simon hadden niet meer nodig om een nieuw succes op hun naam te schrijven aan het stuur van de Renault Clio Cup #28, en dat na hun zege op Dijon-Prenois, minder dan een maand geleden. En aan de zwarte reeks van de Renault Clio Cup #37 van Debroux-Deger-Börner kwam alvast dit weekend even een einde en ze eindigden een kleine 15 seconden voor de Honda Civic #6 van Van Billoen-De Laet.

Als vierde in de Divisie 1 haalde de Honda Civic VTI van Van Mechelen-Businaro-Habran een nieuwe overwinning in de Klasse A na een nieuw duel met de Renault Clio #69 van Van Kuyk-Leten. De Renault Clio Cup #110 van Breulet-Branne-Boeykens kende remproblemen en werd vijfde. Tegenvallende prestatie echter voor de Suzuki Baleno #88 van Petralia-Le Leu, die na 33 ronden verraden werden door de motor.

De Hundred Series by BGDC keert nu terug naar eigen land op 6 en 7 juli, voor twee wedstrijden van 100 minuten op het circuit van Spa-Francorchamps. Bij deze gelegenheid zullen de deelnemers rijden in het voorprogramma van de 25 Uren VW Fun Cup en ze zullen het gezelschap krijgen van hun collega’s van het Britse 750MC kampioenschap. See you in Spa!

Persbericht BGDCDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen 200.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons