van der Horst

Assen: Nabeschouwing Steven Vanbellingen-Ward Sluys

Steve Vanbellingen en Ward Sluys verlieten Palanga nog met een bittere nasmaak, maar die pech is inmiddels alweer helemaal vergeten. De BMW-rijders toonden voor de volle tribunes van het TT-Circuit van Assen de snelheid van de nieuwe BMW M4 Silhouette en mochten tot tweemaal toe vieren op het podium. Het duo kijkt nu al uit naar de 24 Uur van Zolder, waar ze willen schitteren.
Vanbellingen en Sluys zakten met goede moed af naar het noorden van Nederland, waar begin augustus traditioneel de Gamma Racing Days op de kalender staan. Tot de nok gevulde tribunes, prachtig weer, alle ingrediënten waren aanwezig om er een fantastisch raceweekend van te maken. Toch kende JR Motorsport, het team achter Steve en Ward, geen zorgeloos weekend.
“Op vrijdag, na de kwalificatie, bleek dat de motor aan vervanging toe was. We hadden ook meer verwacht dan onze vierde startplaats, maar er kwam dus meteen een verklaring voor ons probleem”, legt Vanbellingen uit.

De Leuvenaar nam naar goede gewoonte de start voor zijn rekening, alvorens het stuur door te geven aan Prodiaxo-rijder Ward Sluys. Beide rijders hielden de leider in de wedstrijd in het vizier en de Oost-Vlaming kwam slechts enkele tellen te kort om de nieuwe BMW M4 Silhouette een eerste succes te schenken.
“We zijn toch wat teleurgesteld, want hier zat meer in”, geeft Sluys toe. “Ik verloor dierbare seconden in het verkeer, misschien wel de reden waarom we hier net naast de zege grijpen.” De tweede wedstrijd, op zondag, leek wel een herhaling van het scenario op zaterdag. Vanbellingen en Sluys haalden alles uit de kast, maar de tweede plaats was opnieuw hun deel, en opnieuw bedroeg het verschil met de winnaar niet meer dan enkele seconden. “Ik kwam opnieuw terug in de slotfase, maar plots kreeg ik te kampen met onderstuur, een werkpunt op de nieuwe wagen”, zei Ward Sluys. “Maar we nemen vandaag wel de punten van de eerste plaats omdat de winnaar in onze klasse een gastrijder is”, merkt Camparex-rijder Steve Vanbellingen correct op.

Voor een eerste overwinning is het dus nog wat te vroeg, maar het hoeft geen betoog dat die triomf niet lang meer op zich zal laten wachten. Misschien wel tijdens de 24 Uur van Zolder?
“Met behulp van enkele aerodynamische elementen willen we het onderstuur wegwerken. Als dat lukt, zal de concurrentie nog raar opkijken”, voorspelt een duidelijk gemotiveerde Vanbellingen. “In Zolder krijgen we het gezelschap van Maarten Makelberge en Bert Redant. Een podiumplaats in de Limburgse etmaalrace is zeker en vast onze ambitie!”

Steve's Motorsport PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op dinsdag 5 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons