van der Horst

Assen: Belgen gemotiveerd naar Gamma Racing Days

Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Het is een van de jaarlijkse hoogtepunten van het seizoen, de Gamma Racing Days begin augustus op het TT-Circuit van Assen, in het noorden van Nederland. Tienduizenden toeschouwers maken komend weekend opnieuw de verplaatsing naar Assen, waar ze de Belgen uit de Supercar Challenge Powered by Pirelli aan het werk zullen zien, in een poging om hun leidersplaatsen in de respectieve categorieën te verdedigen of om die koppositie net weer in handen te nemen.
  • Prospeed Competition
Max-mania

Jurgen Smet - Renault RS01
Jurgen Smet - Renault RS01
De Gamma Racing Days zijn een schitterend evenement met voor ieder wat wils, van races voor motorfietsen, zijspanraces, eenzitterkampioenschappen, de bolides van de Supercar Challenge, maar ook de demoronden van Formule 1-talent Max Verstappen, die het publiek zal laten genieten van zijn spectaculaire bolide. En dat alles in prachtige weersomstandigheden, zo ziet het er nu toch naar uit. De Belgische rijders uit de Supercar Challenge maken dus deel uit van die prachtige cocktail en zullen de toeschouwers willen trakteren op een wervelende show. Jeffrey Van Hooydonk van Nicolas Vandierendonck worden met de SRT Corvette opnieuw de hoofdrolspelers in de strijd om de algemene zege, waarbij ze het onder meer zullen opnemen tegen de prachtige Dodge Viper GT3 van Roger Grouwels en Kelvin Snoeks, die andere favorieten voor de titel in de Super GT-klasse.

Patrick Lamster - Porsche 997 EMG
Patrick Lamster - Porsche 997 EMG
Terug van weggeweest in de topklasse van het Benelux-kampioenschap is de Renault RS01 van Jurgen Smet en de Spanjaard José Manuel Aicart, na de zege in Spa-Francorchamps twee maanden geleden. “Ik wil de organisatie van de Supercar Challenge nogmaals bedanken om onze wagen aan de start toe te laten”, aldus Jurgen Smet. “In veel andere kampioenschappen is dat immers nog niet mogelijk. We zullen het kampioenschap proberen bedanken met een fantastisch spektakel en misschien wel een nieuwe zege.”

Onder stoom

Jonckheere-Sluys - BMW M4 Silhouette
Jonckheere-Sluys - BMW M4 Silhouette
Frédérique Jonckheere en Ward Sluys (BMW M4 Silhouette) trekken met een zege in Zandvoort naar de Gamma Racing Days, waar ze die prestatie zullen proberen herhalen. “De start van ons seizoen was niet meteen feilloos, maar nu zijn we echt op dreef”, vertelt de West-Vlaming vooraleer hij naar Assen afreist. “De successeconden zullen onze opdracht niet gemakkelijker maken, al besef ik dat het reglement nu eenmaal voor iedereen gelijk is.” De BMW-rijders staan derde in de tussenstand van de GTB-klasse, waar Patrick Lamster en Kris Cools (Porsche) aan de leiding gaan. “Ik heb goede herinneringen aan Assen”, steekt Lamster van wal. “Ik werd hier kampioen in 2013 en de wagen komt hier altijd goed voor de dag. Onze bonus bedraagt slechts negen punten, maar we willen koste wat het kost standhouden!” De kleuren van Porsche worden in Assen ook verdedigd door Guy Verheyen en Hans Verhelst, die niet meer weg te slaan zijn uit de Supercar Challenge.

Hoogtes en laagtes

Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Voet-Van den Broeck - Peugeot RCZ
Hij won al een wedstrijd van de Supersport-klasse in Spa, maar Philippe Bonneel kreeg ook al meermaals de pechduivel over de vloer. De West-Vlaming is vastberaden om opnieuw terug te slaan, samen met zijn snelle Nederlandse teamgenoot Bas Schouten op de BMW M3 E92 van EMG Motorsport. “Assen is een bijzonder leuk circuit, waar ik zeker niet minder ambities koester dan op de Belgische omlopen. We gaan dus voor winst!”

Ook Chris Voet en Bart Van den Broeck hebben een nieuwe overwinning op hun verlanglijstje staan, maar verder zullen ze in Assen ook trachten om weer beslag te leggen op de leiding in de tussenstand van de Sport-divisie. “Natuurlijk zouden we graag nog eens winnen, maar we kijken nu vooral ook naar het kampioenschap”, licht Van den Broeck de strategie toe. “We willen dus vooral niet uitvallen en nemen geen onberekende risico’s.” Teamgenoot Chris Voet beseft dat de uitdaging enorm is: “We zullen ons uiterste best moeten doen, zeker gezien het feit dat de organisatie onze wagen wat extra gewicht heeft toegewezen. Maar dat houdt ons niet tegen!” Beide Antwerpenaren worden voor het eerst dit seizoen vergezeld door de Renault Clio van Stephan Polderman en René Steenmetz.

Supercar Challenge Press

Timing

Zaterdag 1 augustus
13.35u - 14.40u Race 1 Supercar Challenge - GT's
15.25u - 16.30u Race 1 Supercar Challenge – Sports

Zondag 2 augustus
14.05u - 14.55u Race 2 Supercar Challenge - GT's
16.25u - 17.15u Race 2 Supercar Challenge - Sports
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 30 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons