van der Horst

Assen: Belgen schitteren in de uitgeregende kwalificaties

Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Nicolas Vandierendonck - Jeffrey Van Hooydonk - SRT Corvette ZR1 GTE
Wisselende weersomstandigheden en koude temperaturen waren de ingrediënten tijdens de kwalificaties van het slotweekend van de Supercar Challenge. De SRT Corvette van Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonk realiseerde tweemaal de pole in Divisie Super GT voor de McLaren GT3 van Kox-Pronk en de Viper GT3-R van Grouwels-Snoeks. Maar alleen een half mirakel kan de bamanning van de SRT Corvette nog aan de titel helpen nadat ze in Spa de leiding verloren aan de Viper GT3-R van Roger Grouwels en Kelvin Snoecks.
  • G&A Motors Motorsport
Het wordt alles of niets voor het Belgische duo Vandierendonck-Van Hooydonk tijdens de slotraces in Assen.
Nicolas Vandierendonck versus Roger Grouwels voor de titel 2015
Nicolas Vandierendonck versus Roger Grouwels voor de titel 2015
Nicolas Vandierendonck: “We zijn duidelijk in het nadeel gezien de geringe opkomst en oppositie in de Divisie Super GT. Ook al winnen we beide races, dan nog hebben we het niet meer in eigen handen. We verloren onze leiding en waarschijnlijk ook de titel toen de versnellingsbak het begaf in Spa en we een 0-resultaat boekten. En dat in een poging om onze Corvette inzake het aantal paardjes op gelijke hoogte te tillen van de supersnelle Viper. We vergrootten de brides voor race 1, maar de schakelbak bleek niet opgewassen tegen het pk-geweld. De tweede race reden we opnieuw in de oude configuratie en werd ik op mijn waarde geklopt. Ik wist niet dat de concurrentie zo dichtbij zat tijdens mijn stint. We gaan er het beste van maken, maar het is bang afwachten naar de prestaties van Grouwels en Snoeks”.

Patrick Lamster-Donald Molenaar - Porsche 997 EMG
Patrick Lamster-Donald Molenaar - Porsche 997 EMG
In Divisie GTB pakten Molenaar en Lamster in de EMG-Porsche de pole waardoor ze hun voorsprong in de tussenstand nog vergroten.


Luc De Cock-Sam Dejonghe - Deldiche Norma M20FC
Luc De Cock-Sam Dejonghe - Deldiche Norma M20FC
In de Divisies Supersport en Sport gingen de poles respectievelijk naar de Saker van Rik van Beek en de Lotus Exige van Bergsma-de Jong, terwijl in de IDIS Superlights de Norma’s van De Cock-Dejonghe en Filip Declercq overtuigend de snelste waren. Beide team zijn trouwens ook de kampioenschapsleiders in hun respectievelijke Klasse.    Foto's: Supercar ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op zaterdag 17 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Supercar Challenge On Tour.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons