van der Horst

Assen: Nabeschouwing Team RaceArt

De Gamma Racing Days waren opnieuw een waar autosportfeest, met tot de nok gevulde tribunes, zomerse temperaturen en prachtige autosport. Team RaceArt en Roger Grouwels waren met de Dodge Viper GT3-R opnieuw een van de protagonisten in de Supercar Challenge Powered by Pirelli, dat in Assen aan zijn vijfde afspraak van het seizoen 2015 toe was. De Amerikaanse bolide was zowel op zaterdag als op zondag goed voor een vierde plaats in de Super GT-klasse van het Benelux-kampioenschap. “Een podium was dit weekend niet haalbaar door de strafseconden die we in de pits moesten uitzitten, na de goede resultaten tijdens de vorige wedstrijden. Maar desalniettemin hebben we hier het hoogst haalbare gepresteerd en spelen we nog steeds mee voor de titel”, aldus een tevreden Roger Grouwels.
De strijd om de titel in de Super GT-klasse van de Supercar Challenge woedt onverminderd voort. Team RaceArt, met Roger Grouwels, en de SRT Corvette van Jeffrey Van Hooydonk en Nicolas Vandierendonck toonden in Assen opnieuw dat ze aan elkaar gewaagd zijn en dat de fantastische strijd tussen de titelverdediger en de uitdagers uit België in geen geval ten einde is.

Roger Grouwels: “We zijn aan een erg regelmatig seizoen bezig en ik heb het gevoel dat dat misschien wel het sleutelingrediënt kan zijn in het behalen van een eventuele tweede opeenvolgende titel. Een nieuwe bekroning op mijn palmares schrijven wordt wel een enorme uitdaging, want de tegenstand is van hoog niveau. Bovendien heeft SRT met Jeffrey Van Hooydonk een professionele rijder in huis die pole posities en snelste wedstrijdronden kan verzamelen en dus ook telkens die extra punten kan scoren. Ik laat me echter niet van de wijs brengen en heb dit weekend een feilloze prestatie neergezet. Een straftijd na de tweede race was de enige valse noot van het weekend, maar dat heeft me uiteindelijk geen posities gekost. Dat alles heeft geleid tot twee vierde plaatsen in de eindafrekening. In de wetenschap dat Assen niet meteen op het lijf van de Viper geschreven is, kijk ik dus met veel vertrouwen uit naar de komende wedstrijden.”

Roger Grouwels krijgt er met Henry Zumbrink, die de wedstrijd op zaterdag won en zondag tweede werd met de Volvo, nog een concurrent bij in de race naar de titel, maar Roger Grouwels gaat vooral uit van zijn eigen kracht.
 
Roger Grouwels: “Henry Zumbrink krijgt nu op zijn beurt een weekend voorgeschoteld met veel strafseconden en ik verwacht dan ook dat ik in Brands Hatch weer zal kunnen uitlopen op de Volvo. Het Britse circuit moet de Viper beter liggen en bovendien krijg ik opnieuw de steun van Kelvin Snoeks, met wie ik hoop de kloof met de Corvette te kunnen dichten. Afspraak op 12 en 13 september in Brands Hatch!”

Team RaceArt PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 5 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons