van der Horst

Porsche Day Netherlands: Peter Hoevenaars en Belgium Racing doen de beste zaak na spannende race

Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars is erin geslaagd om de twee wedstrijden van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux te winnen die op dinsdag werden verreden in Assen. Hierdoor is de Belgium Racing rijder genaderd tot op één punt van leider van Splunteren die derde en tweede werd.
  • St. Paul
Hoevenaars versus van Splunteren
Hoevenaars versus van Splunteren
Door het puntensysteem dat enkel het beste van de twee wedstrijden in rekening brengt heeft Peter Hoevenaars drie punten van zijn achterstand afgeknabbeld. De Nederlandse leider, Max van Splunteren, maakte een minder goede beurt tijdens de eerste race waarin Xavier Maassen de pole pakte en de tweede plaats achter Hoevenaars in de race. Van Splunteren werd derde voor Derdaele en Van Hover. Hoevenaars lukte ook de snelste ronde in de eerste race en werd zodoende virtueel leider in de tussenstand.
 

Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Dylan Derdaele - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Van Splunteren kreeg met de tweede manche van de dag een herkansing, pakte de pole voor die tweede manche en verdiende hierdoor reeds een extra punt. Hij kon bij de start de leiding nemen, maar kon niet wegrijden van een uitstekende Peter Hoevenaars die hem volgde als zijn schaduw. Dylan Derdaele kon de koplopers in het vizier houden, maar moest iets na halfweg de pitlane opzoeken met een leegloper. Pech dus voor de Belgium Racing rijder die hierdoor de voeling met de derde plaats van Maassen verliest. Hoevenaars kon in de voorlaatste ronde de leiding overnemen en behield deze tot aan de eindmeet. Hij zette ook nog eens de snelste wedstrijdronde op de tabellen en scoorde net als in de eerste wedstrijd 21 punten. Van Splunteren deed met een tweede plaats en de pole beter dan in de eerste race en pakt 18 punten.

Jurgen Van Hover - Porsche 991 Cup
Jurgen Van Hover - Porsche 991 Cup
Het verschil tussen van Splunteren en Hoevenaars bedroeg voor de wedstrijd vier punten en is nu gereduceerd tot 1 punt. Met de volgende races in Zolder voor de boeg kunnen we ons opnieuw aan spannende races verwachten.
Tijdens de eerste kwalificatie lag de baan er nog wat nat bij en door het feit dat de derde Belgium Racing rijder, Yannick Hoogaars, die uitkomt in de AM Klasse met de oudere Porsche 997 Cup, vrij laat de baan opkwam, kon hij zich op een schitterende tweede plaats kwalificeren. Het team verkoos om
Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
Nicolas Vandierendonck - Porsche 991 Cup
Yannick alleen in de tweede race te laten starten en ook ditmaal reed hij als eerste AM rijder over de meet en vierde algemeen na een mooi duel met Jurgen Van Hover in de openingsfase. Van Hover werd knap derde algemeen en mocht mee op het podium bij de PRO rijders. Nicolas Van Dierendonck, de winnaar van de openingswedstrijd in Spa in de AM Klasse, is de belangrijkste opposant voor Hoogaars in de AM Klasse, maar hij moest naar de kant met technische averij op het moment dat hij in tweede positie toefde.   


Foto's: PGCCB  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons