van der Horst

Assen: Max Defourny verslaat Lando Norris in de sprint

Podium race 2 Assen
Podium race 2 Assen
Max Defourny (R-ace GP) heeft het tweede treffen in Assen van de Formula Renault 2.0 Northern European Cup gewonnen. Onze landgenoot die als vijfde was vertrokken versloeg op de meet de Brit Lando Norris (Josef Kaufmann Racing). Voor Defourny is het zijn derde zege dit seizoen en hij klimt in de tussenstand op naar de derde plaats op 38 punten van leider Norris.
  • Shopa
Defourny klopt Norris op de meet
Defourny klopt Norris op de meet
Norris startte opnieuw van op de pole en nam onmiddellijk de kop van de race, Max Defourny had een goede start en ging direct voorbij de twee Tech 1 rijders  Dorian Boccolacci en Sacha Fenestraz en schoof zo op naar plaats drie. Kort voor halfrace ging Defourny ook voorbij Jehan Daruvala (Josef Kaufmann Racing) en zette de achtervolging op Norris in die op dat moment 3,5 seconde voorsprong had. Op drie ronden van het einde van de race wist Defourny aansluiting te vinden bij de Brit maar deze sloeg elke aanvalspoging af tot in de voorlaatste ronde Defourny hem voorbij ging in de chicane.

Jehan Daruvala wist beide Tech & rijders  Sacha Fenestraz en Dorian Boccolacci tot op het einde achter zich te houden. Sacha Fenestraz won zijn duel met Will Palmer (R-ace GP) en finishte als vijfde. Robert Shwartzman (Josef Kaufmann Racing), Ferdinand Habsburg (Fortec Motorsports), Alex Gill (Mark Burdett Motorsport) en Vasily Romanov (Fortec Motorsports) maakten de top tien vol. Ghislain Cordeel kwam als 23ste over de meet.

Foto's: FR 2.0 NEC
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 7 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GAMMA Racing Day.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons