van der Horst

Assen: Potty/Hezemans op pole voor de Qualifying Long Race

Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
Team WRT - Volkswagen Golf GTI TCR
Deze morgen werd te Assen de vrije training voor de TCR wedstrijden verreden, de Fast Lap Window liet dan weer toe om een snelle tijd neer te zetten bepalend voor de grid van de Long Race later op de dag. Echter niet alleen de tijd op piste wordt in aanmerking genomen om de startvolgorde te bepalen, maar ook het aantal stemmen op facebook tellen mee. De combinatie van beiden gaf de pole aan de Nederlander Loris Hezemans, die ploeg vormt met Maxime Potty op de WRT Golf Gti #52.
  • Hamofa Performance
Hezemans en Potty krijgen op de eerste startlijn de Boutsen Ginion Honda Civic van Lémeret en Michelisz naast zich. Op de tweede lijn volgen de SEAT Leon van het RACB National Team van Sam Dejonghe en Dennis Dupont en de tweede Boutsen Ginion Honda Civic van Kuppens en Lessennes. Op de derde lijn naast de Honda Art Car van Coronel/Verhagen vinden we de Alfa Romeo Giulietta van Marchiafava/Cencetti terug op een verrassende zesde plaats.

Foto: Georges De Coster

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op zaterdag 22 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen Finale Races.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons