van der Horst

Assen: Vijfde plaats voor Max Defourny in race 1

Dorian Boccolacci voor Max Defourny
Dorian Boccolacci voor Max Defourny
Slechts een week na de manche op het circuit van Spa-Francorchamps komen de deelnemers aan het Formula Renault 2.0 Northern European Cup al terug in actie, ditmaal op het circuit van Assen. De eerste race werd gewonnen door Lando Norris (Josef Kaufmann Racing). Max Defourny (R-ace GP) had lang uitzicht op een podiumplaats maar een foutje wierp hem terug naar de vijfde plaats. Ghislain Cordeel (JD Motorspot) pakte de achttiende plaats.
Volle tribunes in Assen
Volle tribunes in Assen
Lando Norris vertrok van op de pole en reed zonder problemen naar zijn vijfde zege van het seizoen, hij werd daarbij geholpen door teamgenoot Jehan Daruvala die naast hem stond op de eerste lijn maar zijn start miste. Defourny, Dorian Boccolacci, Daruvala en Sacha Fenestraz streden daarna tegen elkaar om de tweede plaats waardoor Norris nog verder kon uitlopen. Defourny al zijn inspanningen werden teniet gedaan toen hij in de Ruskenshoek bocht te wijd ging en zijn tegenstanders moest laten gaan. Boccolacci eindigde tweede voor Daruvala, Fenestraz en Max Defourny. In het kampioenschap zakt Defourny een plaats, hij staat nu vierde na Norris, Boccolacci en Daruvala.

Foto: FR 2.0 NEC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 6 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GAMMA Racing Day.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons