van der Horst

Assen: Arthur Peters behaalt opnieuw twee podiumplaatsen in de Porsche Sprint Challenge Benelux

Het autosportseizoen is op kruissnelheid aan het komen en ook de Porsche Sprint Challenge Benelux was in Assen al aan zijn tweede meeting van het seizoen toe. Arthur Peters was uiteraard opnieuw van de partij en aan het stuur van zijn Porsche Cayman GT4 Clubsport behaalde de jonge Limburger tweemaal zilver, waarmee hij ook een goede zaak in het kampioenschap doet. Peters staat nu na deze race in Assen voor een nieuwe uitdaging met de eerste zittijd in zijn studies in Leuven. Op circuit zien we hem zeker terug eind augustus, voor de Vlaamse uithoudingsklassieker, de 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul
Afgelopen seizoen werd de 18-jarige Limburger Arthur Peters kampioen in de klasse GTB van het Belcar Endurance Championship, samen met Benjamin De Cock in een Porsche Cayman GT4 van Tip Top Rent by NGT. Het was het eerste seizoen op nationaal niveau van de jonge student en dit jaar kiest hij voor de Porsche Sprint Challenge Benelux, een competitie die volop aan het groeien is. Het wapen blijft de Porsche Cayman GT4 en de ambitie is de titel in de klasse.
 
Assen was een nieuw circuit voor het jonge autosporttalent en het circuit waar jaarlijks de wereldvermaarde MotoGP wordt verreden, is een zeer technisch, maar snel circuit, dat niet evident is om onder de knie te krijgen. Na een moeilijke ochtend waarbij Arthur Peter niet het juiste gevoel kreeg in de wagen, viel tijdens de wedstrijden zelf alles in de plooi.
 
Ik moet eerlijk zeggen dat het even duurde voor ik hier echt op kruissnelheid kwam”, aldus Arthur Peters. “MijnPorsche Cayman GT4 Clubsport was top, maar ik had wat tijd nodig, zeker in de vrije training. In de eerste kwalificatie reed ik vervolgens naar een tweede plaats in de klasse GT4 en tijdens de tweede sessie werd het een derde plaats in de klasse.
 
Tweemaal zilver
 
Het goede gevoel tijdens het racen van Zandvoort kwam echter terug tijdens de wedstrijden”, vertelde Peters opgelucht op het einde van de dag. “Tijdens de eerste race had ik een heel mooi gevecht met twee andere deelnemers in de klasse GT4. 25 van de 30 minuten was het een strijd op het scherp van de snee en uiteindelijk kon ik die tweede plaats bemachtigen. Eenmaal ik die tweede plek in handen had, nam ik een geruststellende afstand en slaagde ik erin om de tweede plaats te behouden. Opdracht volbracht!.
 
De start van de tweede wedstrijd verliep echter niet van een leien dakje. Door omstandigheden verloor Arthur enkele plaatsen, maar al snel zat hij weer tussen zijn rechtstreekse concurrenten om te strijden voor de tweede plaats. Een tegenstander kwam nog wel voorbij aan Peters, maar die maakte een inbreuk tegen de ‘Code 60’ en kreeg daar een tijdstraf voor. Peters kon zo weer tweede worden en hij maakte er dus een geslaagde racedag van.
 
Afspraak nu op 26 en 27 augustus voor de 24 Hours of Zolder en op 7 september voor de derde manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux, ook al op Circuit Zolder.

Tip Top Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op zaterdag 3 juni 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons