van der Horst

Assen: Auer (Mercedes) pakt pole na eindsprint

Lucas Auer - Mercedes
Lucas Auer - Mercedes
De kwalificaties voor de tweede wedstrijd van de DTM in Assen kenden een spannende finale dankzij een schuiver van Sophia Flörsch (Audi) op minder dan drie minuten van het einde van de sessie. Iedereen ging na het heropenen van de baan voor één snel rondje en het was uiteindelijk Lucas Auer die het haalde, voor de winnaar van gisteren, Marco Wittmann (BMW), en de beide Ferrari's van Liam Lawson en Alex Albon.
  • Hamofa Performance
Esteban Muth - Lamborghini
Esteban Muth - Lamborghini
De eerste tien minuten van de kwalificaties leek iedereen nog wat warm te rijden, met zelfs een voorlopige besttijd van Arjun Maini (Mercedes). Daarna gingen de piloten echt voor een snelle chrono maar zorgde Flörsch dus voor een onderbreking. Onze landgenoot Esteban Muth (Lamborghini) had op het moment van de rode vlag de vierde tijd in handen maar ging in de slotminuten niet meer voor een chrono en bleef zo steken op P15.

Foto's: Arne Simons en Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons