van der Horst

Assen: Dubbelzeges voor Max Aschoff en equipe Catsburg Arendsen

Max Aschoff - Ginetta G58
Max Aschoff - Ginetta G58
Tijdens de DTM races op TT Circuit Assen brachten de volle velden twee heel verschillende races van de Supercar Challenge. In de eerste race op zaterdag moesten de coureurs veel geduld opbrengen achter de safetycar vanwege het opruimen van een lang oliespoor op de baan. Max Aschoff bleef alert en schreef deze race op zijn naam, voor Alain Berg. Bij de GT’s was equipe Nick Catsburg en Bart Arendsen het snelste. In de race op zondag wisten Catsburg en Arendsen zelfs tweede overall te worden. Deze race konden de coureurs gelukkig weer flinke strijd leveren in alle divisies.
GT & Prototypes

De grote vraag vooraf was of Alain Berg in zijn Norma M20FC de strijd zou kunnen aangaan met de snelle Ginetta Nissan G58 LMP3. In de eerste race kwam Berg op de streep slechts 0.456 tekort, in de tweede race moest hij meer toegeven en dus won Aschoff beide races. 

GT

Nick Catsburg/Bart Arendsen - BMW M6 GT3
Nick Catsburg/Bart Arendsen - BMW M6 GT3
In de GT divisie stond er geen maat op het snelle duo Nick Catsburg en Bart Arendsen. De bloedsnelle BMW M6 GT3 van Koopman Racing won beide races, waarbij zij in de tweede race zelfs de Norma van Berg achter zich wisten te houden. Supersport 1

Ted van Vliet en zijn teamgenoot Bas Schouten schreven de eerste race op hun naam, in de tweede race bereikten ze helaas de finish niet. Marcel van de Maat deed dat precies andersom. Klassementleiders Dennis de Borst en Stan van Oord werden in de eerste race derde en bouwden daarmee hun voorsprong iets uit, maar in de tweede race werden zij geraakt door een andere deelnemer en vielen ze vroeg uit. 

Sport

Drie Zilhouettes op het podium na de eerste race, met Mark Jobst op de hoogste trede. In de tweede race behaalde de equipe Chris Voet en Bart van den Broeck in hun Peugeot RCZ Cup de derde plaats en voorkwamen zij de overheersing van de Zilhouettes.  

Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 20 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons