van der Horst

Assen Finaleraces: Verslag van de kwalificaties

Nigel Melker - Ligier JS P3
Nigel Melker - Ligier JS P3
Op een droog TT Circuit onder een heerlijk herfst zonnetje, zijn de heren en dames coureurs vanmorgen de baan op geweest voor de laatste kwalificatieronden van het seizoen 2016. Wie mogen er vanmiddag en morgen starten vanaf de eerste startrij? De coureurs van de GT divisies mochten om 12.10 uur de baan op om de snelste ronden op de klok te zetten. Ook in deze groep vinden we de snelle sportscars van de Superlights Challenge.
  • Skylimit Events
Sport divisies

Dennis de Borst/Martin de Klein - Febo Seat
Dennis de Borst/Martin de Klein - Febo Seat
In de Supersport divisie mag vanmiddag vanaf de eerste plek vertrekken de equipe Dennis de Borst en Martin de Klein met de Febo Seat. Zij hebben gereden met het mes tussen de tanden zodat het eerste punt binnen is voor de strijd in het kampioenschap. De tweede positie is voor Marcel van de Maat en Peter Scheurs van het BS Racing Team. De tweede startrij wordt bezet door de Equipe Robert en Benjamin van den Berg en Jan van der Kooi en Priscilla Speelman.

In de Sport divisie is de pole position voor Bart Drost en Niels Kool in de BMW135i in Formido kleuren. De tweede plek is voor Carlijn Bergsma en Pieter De Jong. Achter de twee snelsten staat equipe Kim Troeijen en Wim Lemmens op plek drie met naast hun de BMW130i van Harold Wisselink en Henk Tappel.

Op zondag mogen Dennis de Borst en Martin de Kleijn opnieuw van pole position van start en in de Sport divisie is de eerste plek gereserveerd voor Bart Drost en Niels Kool. De start van de race is vanmiddag om 14.05 uur.

GT divisies

Zoals verwacht staan de Ligier LMP3 bolides op de eerste startrij. Nigel Melker was het snelst met een tijd van 1.34.331. De tweede tijd was voor Frits van Eerd en Jan Lammers. Daarachter zien we nog twee sportscars van equipe Luc de Cock en Siggy Pfeiffer.

Rob Wheldon/Steve Burgess - Radical RXC
Rob Wheldon/Steve Burgess - Radical RXC
De snelste SuperGT wagen is de Radical RXC van de Engelsen Rob Wheldon en Steve Burgess. Zij wisten Henk Thuis nipt voor te blijven en ook Henry Zumbrink. De vierde plek is voor Kosta Kanaroglou en Oliver Campos Hull.

Tussen de SuperGT en de GTB bolides zien we de twee sportscars uit de tweede divisie van de Superlights Challenge. Paul Sieljes wist met de Praga R1 Dominiek Dierkes en Hauke Höschler met de Radical nipt voor te blijven.

Ward Sluys/Chris Mattheus - JRMotorsport BMW M4 Silhouette
Ward Sluys/Chris Mattheus - JRMotorsport BMW M4 Silhouette
In de GTB divisie is de pole position voor Ward Sluys en Chris Mattheus, zij blijven gelegenheidsduo Michael Verhagen en Bas Schouten voor welke ook in een BMW M4 Silhouette de strijd aangaan. De derde plek is voor Thuis Heezen en Jos Menten en van de vierde positie start Cenk Ceyisakar.

Vanmiddag om 16.40 uur is de start van de race.


Supercar Challenge pb Pirelli
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op zaterdag 22 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen Finale Races.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons