van der Horst

Assen Finaleraces: Voorbeschouwing Sam Dejonghe & Dennis Dupont

RACB National Team - Seat Leon Cup Racer
RACB National Team - Seat Leon Cup Racer
Na een moeilijk weekend in Colmarberg willen Sam Dejonghe en Denis Dupont op het circuit van Assen alle kwaliteiten van hun SEAT Leon in de kleuren van het RACB National Team tot hun recht laten komen.
Dit weekend slaat de TCR Benelux zijn tenten op in de door MotoGP-fans zo geliefde ‘kathedraal’, voor het voorlaatste weekend van het seizoen. Sam Dejonghe kent het circuit van Assen al, voor Denis Dupont wordt het een première.

Ik hou er wel van, het is een plezante piste”, stelt Sam. “Een brede baan, met nogal wat uitloopstroken. Uiteraard is het niveauverschil minder dan in Francorchamps, maar de snelle bochten doen wel een beetje aan de Ardense omloop denken. Vooral de links voor de chicane kan ik wel smaken. Het is een hele uitdaging om in die bocht snel te gaan.

Denis Dupont heeft nog nooit een band op de Nederlandse omloop gezet, maar toch stapt hij niet helemaal in het onbekende. “Dankzij een krachtige simulator heb ik me toch met Assen vertrouwd kunnen maken”, legt Denis uit. “Op het eerste zich lijkt me dit een heel veeleisende piste. We zullen een gepaste rijstijl moeten aanhouden om optimaal van de tractie van onze SEAT Leon gebruik te kunnen maken. Eens ter plaatse zal ik uiteraard ook op de tips van mijn teammaat kunnen rekenen.
 
Vrijdag zullen de vertegenwoordigers van het RACB National Team, net zoals alle andere deelnemers aan de TCR Benelux, deelnemen aan de testdag.

Daar zullen we het grootste deel van het afstelwerk kunnen doen”, stellen de laureaten van het RACB Stuurwiel in koor.

We hebben er alle vertrouwen in”, gaat Denis door. “Het is omdat het bij de vorige meeting wat tegenviel dat we nu alles in vraag moeten stellen. We weten dat we over een competitieve bolide beschikken en dat willen we dit weekend bewijzen.

We veranderen onze aanpak niet”, bevestigt Sam. “We nemen gewoon een nieuwe start, om dan over een week naar de laatste meeting van het seizoen in Mettet te trekken.

RACB National Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Benelux op donderdag 20 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen Finale Races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons