Assen: Flynt Schuring pakt dubbele BMW Racing Cup-winst

BMW Racing Cup - Start race 2 Assen
De races in de BMW Racing Cup volgen elkaar nu in snel tempo op, want twee weken na de vierde racedag op Zandvoort stond de op een na laatste racedag op het programma, nu weer op het TT Circuit in Assen. Deze racedag begon onder stralende weersomstandigheden, maar 3 ronden voor het einde van de tweede race begon het flink te regenen, waardoor de race voortijdig werd afgevlagd. Er werd fair gestreden om de posities, zowel voor- als achter in het veld, waardoor de races zonder noemenswaardige incidenten konden worden verreden, met veel racerondes tot gevolg.
Flynt Schuring
De 15-jarige Flynt Schuring won beide races, maar moest daar wel zijn best voor doen. Afgelopen weekeinde nam hij met de door DayVtec gerunde BMW M240i deel aan de 8-uurs race op Zandvoort en daar liet hij ook al zien uit het goede racehout gesneden te zijn, door samen met Leonard Hoogenboom te zegevieren. “Dat gaf inspiratie, maar vandaag zag het er aanvankelijk nog niet zo goed uit. Ik kende in de eerste race een slechte start, maar wist mijn ritme te hervinden en kon na de verplichte pitstop doorstoten naar de koppositie.” Die gaf hij niet meer af en zo wist hij de ervaren koppels Nigel Schoonderwoerd/Paul Meijer en Henk Maassen van de Brink/Robin Vogel achter zich te houden. In race 2 was het wederom Flynt Schuring die er met de zege vandoor ging, maar nu lag de jongeling al vanaf de derde ronde op kop en wisten zijn achtervolgers hem niet meer te achterhalen. Peter Lesscher eindigde op de tweede plaats, met Ralph Poppelaars/Hans Weijs op plek drie. In race 2 verschalkte Roger Grouwels zijn zoon Jules, hetgeen voor een grote glimlach op het gezicht van vader zorgde: “Dat is een lekker gevoel hoor…”

Podium race 2 Assen
Maar ook een equipe die niet voorin te vinden was toonde zich tevreden; Tim Rietveld, die een equipe vormt met ‘HP’ Meilink: “Ik deed voor het eerst een start, en vond dat best spannend. Het ging ook nog niet geweldig, maar het was wel leuk om te doen. En in de race was ik ook voor het eerst sneller dan mijn teamgenoot…” ‘HP’ gunt het zijn teamgenoot van harte: “Wij rijden ook rally’s en dan is Tim meestal navigator, dus het is mooi om te zien dat hij nu ook zo kan genieten als rijder!” Beiden staan ook mede aan de wieg van de Internationale Drenthe Rally die eind november in Assen wordt verreden. En zo trekt de BMW Racing Cup coureurs van diverse pluimage aan. ‘Oude’ nieuwelingen zijn blij verrast bij hun eerste deelname aan de competitieve cup met de 410 pk sterke BMW’s M240i. Paul Vahstal reed 8 seizoenen lang niet, na een imposante carrière in de Clio Cup en de GT’s: “Maar eenmaal besmet met het racevirus kom je daar niet meer vanaf. Ik had wat andere prioriteiten de afgelopen jaren, maar de kans om in de BMW Racing Cup deel te nemen wilde ik niet missen. En het is echt leuk, al moet ik wel even wennen,” aldus de projectleider in de bouw, die het ook zichtbaar vermoeiend vond…! Ook Ziad Geris had het naar zijn zin: “Ik moet nog wel iets meer meters maken om de auto onder de knie te krijgen,” zei de ervaren coureur, die zijn debuut maakte en in de kwalificatietraining de twaalfde tijd liet noteren. Daar had hij blijkbaar niet veel tijd voor nodig, want al in de eerste race eindigde hij net naast het podium op de 4e plaats! “Hopelijk kan ik komend jaar het gehele seizoen meedoen in de BMW Racing Cup, want dit is een prachtig concept.”

Meer informatie over de cup is te vinden op www.bmwracingcup.nl of volg ons op onze social media kanalen @BMWRacingCupofficial. Volgende race: dinsdag 19 oktober, Zandvoort.

Uitslag Race 1 – 27 ronden:
1. Flynt Schuring, DayVtec Engineering, 50 min 42,841 sec; 2. Nigel Schoonderwoerd/Paul Meijer, Hans Weijs Motorsport, op 6,506 s; 3. Henk Maassen van de Brink/Robin Vogel, MDM Motorsport, op 21,755 s.

Uitslag Race 2 – 19 ronden:
1. Flynt Schuring, DayVtec Engineering, 36 min 29,493 sec; 2. Peter Lesscher, Hans Weijs Motorsport, op 20,837 s; 3. Ralph Poppelaars/Hans Weijs, Hans Weijs Motorsport, op 25,847 s.