van der Horst

Assen: John De Wilde magistraal

John De Wilde voor Luc de Cock
John De Wilde voor Luc de Cock
Op het TT circuit Assen komt dit weekend ook de Supercar Challenge in actie. De eerste race werd op zaterdag en daarin reed John De Wilde (Speedlover Porsche 991 GT3 Cup), die eerder op de dag al mooi derde eindigde in de Belcar race, zich in de kijker door op een tweede plaats algemeen te eindigen achter de Norma M20 FC van Alain Berg en Alex Cascatău.
John De Wilde ging als twaalfde van start maar wist gedurende de race op te klimmen tot plaats twee, natuurlijk won onze landgenoot bij de GT divisie. Daarentegen beleefde Deldiche Racing, dat twee Norma's had ingeschreven, weinig plezier aan de race. De wagen van Tom Boonen en Sam Dejonghe kwam niet aan de start van de wedstrijd na de crash eerder op de dag in de Belcar wedstrijd. Luc de Cock en Tim Joosen vertrokken van op de derde plaats, maar op het einde van de race ging de Norma van de baan maar wordt toch nog als negende geklasseerd. In de Supersport 1 eindigde de VW Golf TCR van Jonas de Kimpe op de vierde plaats.

Foto: Supercar Challenge
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op zaterdag 5 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons