van der Horst

Assen: Laatste rechte lijn voor de Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche Carrera Cup Benelux 2021
Porsche Carrera Cup Benelux 2021
De volgende weken staat de rijders en teams van de Porsche Carrera Cup Benelux een ware eindsprint te wachten. Anderhalve maand na de vorige meeting in Zolder tekenen een twintigtal Porsche 911 GT3 Cup type 992 opnieuw present in de prestigieuze DTM-paddock, maar dit keer op het TT Circuit van Assen. Twee weken later wordt op de Hockenheimring – opnieuw in het kader van een DTM-meeting – de seizoensfinale verreden. Tijdens de Nederlandse manche wordt er dus maar beter sterk gepresteerd!
  • Hamofa Performance

Pro: top 3 gescheiden door vijf punten

Derdaele voor van Eijndhoven
Derdaele voor van Eijndhoven
Sinds de start van het seizoen geven ze elkaar geen duimbreed toe. Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService), Dylan Derdaele (Belgium Racing) en Glenn van Parijs (NGT Racing) trekken naar de beroemde ‘Cathedral of Speed’ in de wetenschap dat ze slechts door vijf punten gescheiden worden. De jonge Nederlander is vast van plan om in zijn thuisrace een tweede seizoenszege te laten optekenen, na begin augustus in Zolder zijn erelijst te hebben geopend. De Belgen Dylan Derdaele (voorlopig zegekoning met vier overwinningen) en Glenn Van Parijs (één zege, maar hij scoorde wel drie keer het maximum aantal punten, nadat hij in Oostenrijk twee keer tweede werd achter gastrijder Harry King) mogen misschien iets minder regelmatig presteren dan hun jonge concurrent, maar over hun snelheid kan geen twijfel bestaan. Naast de 20 punten voor een overwinning kunnen ook de bonuspunten voor de pole positie en de snelste wedstrijdronde een beslissende rol spelen!

Hoewel het leidende trio ongenaakbaar blijkt, wil dat niet zeggen dat er in het noorden van Nederland geen andere zegekandidaten aan de start staan. Steven van Rhee (Team GP Elite) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport) willen hun plaats in de top 5 van de voorlopige tussenstand verstevigen, liefst door zich met een uitstekende prestatie in de kijker te rijden. Na een seizoen van hoogtes en laagtes kunnen Xavier Maassen (kampioen van 2017, #TeamPGZ by Red Ant Racing), Thierry Vermeulen (Team GP Elite) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite) eveneens de rol van scherprechter vervullen.

Pro-Am: duel tussen Saelens Dullaart nog lang niet afgelopen!

Vier punten: dat is het kleine verschil tussen Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Floris Dullaart (Team GP Elite), de twee titelkandidaten in Pro-Am. Qua overwinningen leidt de Belg met 6-3, maar de Nederlander geniet dit weekend van een thuisvoordeel. Kan hij als leider richting de seizoensfinale trekken?

De enige andere rijder die dit seizoen een overwinning in de klasse liet optekenen was Ziad Geris (Team GP Elite). Ook hij rijdt een thuiswedstrijd en is kandidaat voor een ereplaats, net zoals John de Wilde (Speedlover). Bij zijn derde deelname van het seizoen zou de huidige leider van de Porsche Sprint Trophy Benelux in Assen wel eens de vaste waarden van het kampioenschap kunnen verrassen. Filip Teunkens (Q1 Trackracing by EMG), Andrey Mukovoz (DUWO Racing) en de terugkerende Nicolas Vandierendonck (Q1 Trackracing by EMG) azen eveneens op een podiumplaats in Pro-Am.

Am: Lauryssen al kampioen?

Nadat hij dit seizoen in acht races in de Am-klasse al zeven overwinningen en één derde plaats liet optekenen kan Jan Lauryssen dit weekend al zekerheid verwerven over de titel. De Belg, die ook al elke pole positie en elke snelste wedstrijdronde op zijn naam zette, kan immers buigen op een voorsprong van 62 punten. Als de rijder van Q1 Trackracing by EMG er daarvan aan het eind van het weekend nog 44 kan overhouden, dan mag Lauryssen al beginnen vieren. De autosportrookie zal zich in Assen niet enkel tevreden stellen met een goede prestatie in de eigen klasse, maar zal zich zoals zo vaak al dit seizoen proberen meten met de beste rijders uit Pro-Am.

Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport), Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by Red Ant Racing) en de Rus Konstantin Zakharevskiy (Speedlover) zullen wellicht strijden om een ereplaats in de klasse.

De snelste monomerkencup van de Benelux verzorgt met twee wedstrijden zijn deel van het spektakel op het TT Circuit van Assen. Na de kwalificaties (zaterdag om 8u40) zijn de twee races van 30 minuten (zaterdag en zondag om 16u10) live te volgen op het YouTube-kanaal en Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Porsche Carrera Cup Benelux
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 16 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons