van der Horst

Assen: Marco Wittmann (BMW) troeft concurrentie af in race 1

Marco Wittmann - BMW
Marco Wittmann - BMW
Marco Wittmann was vandaag de beste in Assen, zelfs na een trage pitstop én een penalty van vijf seconden wist de Duitser nog te winnen. Een safety car bracht hem na zijn pitstop terug bij de leiders waarna hij gretig in de aanval ging. Iets te gretig, want hij kreeg dan die penalty van vijf tellen voor contact met de Ferrari van Liam Lawson. Hij finishte echter met acht seconden voorsprong op de verrassend sterke Mirko Bortolotti (Lamborghini) en Lawson.
Podium DTM Assen Race 1
Podium DTM Assen Race 1
Het eerste podium voor Lamborghini in de DTM kwam er nadat Bortolotti alsnog als derde aan de wedstrijd mocht beginnen. Initieel stond hij twaalfde na het schrappen van zijn tijd door track limits (hij was één van de velen), maar heel wat werk achter de schermen zorgde er dus voor dat de grid maar pas kort voor de race in zijn plooi viel. Het was wel polesitter Lawson die bij de start de leiding nam maar Bortolotti volgde al meteen in zjin zog.

Start DTM Assen Race 1
Start DTM Assen Race 1
De start verliep erg vreemd, het hele veld zat op mekaars bumper en bij het doven van de lichten gingen sommigen vol op het gas terwijl anderen dat niet leken te doen. Het zorgde meteen voor heel wat trek- en duwwerk waar drie Mercedessen meteen het slachtoffer van werden. Zowel Vincent Abril, Daniel Juncadella als Arjun Maini moesten al heel vroeg de handdoek werpen.


Liam Lawson - Ferrari
Liam Lawson - Ferrari
Na de herstart nam Bortolotti de leiding over van Lawson, maar een heel vroege pitstop van Maxi Götz (Mercedes) zorgde ervoor dat de Duitser aan de leiding kwam. Na een tweede safety car, ditmaal om rommel op de baan te verwijderen, zagen we de opkomst van Wittmann, die zich voorbij Philip Ellis (Mercedes), Bortolotti, Lawson en leider Götz werkte. Laatstgenoemde viel in de eindfase nog nipt naast het podium met een vierde plaats.

Kelvin van der Linde - Audi
Kelvin van der Linde - Audi
Lawson is de grote winnaar van de dag want hij neemt met zijn tweede plaats van vandaag de leiding in het kampioenschap over van Kelvin van der Linde. De Zuid-Afrikaan kwam vandaag niet verder dan de twaalfde plaats nadat de tweede safety car voor hemzelf en Audi-teamgenoot Mike Rockenfeller op een heel slecht moment viel. Zij kwamen daardoor pas binnen voor hun verplichte stop in de absolute eindfase. Winnaar Wittmann komt gelijk met van der Linde in de titelstrijd, het duo heeft acht punten achterstand op Lawson.

Esteban Muth en Liam Lawson
Esteban Muth en Liam Lawson
Esteban Muth pakte de achtste plaats, geen slecht resultaat wetende dat de Lamborghini-piloot pas als zestiende aan de wedstrijd was begonnen.
Foto's: Geert Franquet en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 18 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons