van der Horst

Assen: Neil Verhagen scoort eerste Formula Renault winst

Neil Verhagen
Neil Verhagen
Red Bull Racing protégé Neil Verhagen scoorde zijn eerste Formula Renault winst in de derde wedstrijd van de Formula Renault Northern European Cup in Assen. De 16-jarige uit Mooresville, USA, profiteerde van de misstap van Gilles Magnus die vanuit pole positie vertrok, maar te vroeg gas gaf bij de start en hiervoor met een “drive through” bestraft werd. Verhagen maakt een perfecte start en wist ook teamgenoot en mede Red Bull rijder Richard Verschoor te verschalken in de eerste bocht. Met een resem snelle tijden in de beginfase van de wedstrijd, wist hij zijn eerste overwinning veilig te stellen. Verschoor moest in de slotfase nog uitkijken voor de Fransman Charles Milesi die zijn tweede Formule Renault weekend, voor het eerst het podium op mocht in deze klasse.
  • Skylimit Events
De strijd om de vierde plaats werd pas beslist in de laatste meters van de wedstrijd, Nederlander Jarno Opmeer kon de oprukkende Marokkaan Michael Benyahia net achter zich houden, nadat hij eerder in aanraking kwam met Bartek Mirecki, die daardoor terug viel naar de  zesde plaats.
 
Podium 2017 Formula Renault 2.0 NEC Race 1
Podium 2017 Formula Renault 2.0 NEC Race 1
De leider van het kampioenschap, de Belgische Gilles Magnus,  moest na zijn 'drive-through' straf, de schade zoveel mogelijk beperken en kon met een aantal snelle ronden weer aansluiting vinden. Drie ronden voor het einde kon hij teamgenoot Théo Coicaud passeren voor de zevende plaats. Hierdoor scoort hij belangrijke punten voor het kampioenschap met bovendien de snelste wedstrijdronde op zijn naam.
 

Race vier voor de Formula Renault Northern European Cup vindt morgen om 10u50 plaats op een uitverkocht TT Circuit Assen.

Formula Renault NEC Press  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons