Assen: Nico Verdonck op het podium

Podium race 1 DTM Trophy Assen
In Assen vond ook de vijfde manche van de DTM Trophy plaats. Onze landgenoot Nicky Verdonck (Ring Racing Toyota GR Supra) zette er een puike prestatie neer. Hij kwalificeerde zich als tweede voor de eerste race en beëindigde die ook op dezelfde positie. De tweede race vatte hij aan van de vierde startplaats en won bij de start een plaats, maar de wagenbalans was niet ideaal en Verdonck zakte daarna af naar de zevende positie.
Lucas Mauron won met zijn Heide-Motorsport Audi R8 LMS de eerste race. Achter Verdonck tikte Reinhard Kofler (True Racing by Reiter Engineering KTM X-Bow) als derde aan. Kofler was dan weer de beste op zondag en won race 2. Lucas Mauron kwam als tweede over de finish terwijl de laatste podiumplaats naar William Tregurtha (CV Performance Group Mercedes-AMG) ging. Ben Green voert nog steeds de puntenstand aan, maar ziet zijn voorsprong op Tregurtha slinken tot zeven punten.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 20 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.