van der Horst

Assen Race2:Henk Thuis in Superlights en Michaël Verhagen in Divisie Sport

Super Challenge
Super Challenge
Ook de tweede race van groep twee op zondag werd een strijd tussen Henk Thuis en Martin Short voor de algemene overwinning, waarbij Short vanaf de start aan het langste eind trok. De Engelsman reed in de eerste paar ronden op kop, maar zag Thuis in de derde ronde voorbij komen. Zoals het de kemphanen betaamt maakten ze er een fraai gevecht van waarbij de leiding geregeld wisselde. Het duurde voor Short ruim een kwartier voordat hij enigszins kon wegrijden bij Thuis die zijn achterstand langzaam zag groeien. Bij de pitstops kwamen de mannen weer bij elkaar en kon Thuis uiteindelijk de leiding definitief overnemen.
Supercar Challenge
Supercar Challenge
De gebroeders De Val wisten in de SDCN divisie van start tot finish te leiden. De mannen gaven geen moment de leiding uit handen en waren dermate snel dat ze zelfs de twee snelste Radicals vrijwel wisten bij te houden. Een positie bij de eerste twee algemeen zat er helaas niet in, maar de derde positie zal zeker tot tevredenheid stemmen, te meer daar de equipe de snelste van de klasse was en de overwinning opstreek. Filip Declerq werd tweede in de klasse, hij bleef daarmee David Houthoofd voor die derde werd.

Binnen de SDP divisie ging de strijd tussen de Praga´s van Danny van Dongen en van Jan Charouz. Beide mannen waren goed aan elkaar gewaagd en wisselde de koppositie gedurende de race af, maar Van Dongen was aan de meet de man die voorop reed. Charouz volgde hem als tweede in de SDP klasse en als vijfde in de algemene rangschikking. De equipe Jilkova-Speelman werd als derde in de klasse in de eindrangschikking opgenomen en als zevende in de algemen klassering.

De SDR3 overwinning viel ten deel aan Ko Koppejan die altijd snel is met zijn Radical. Hij heeft doorgaans veel van andere SR3´s te duchten,. Maar kon vandaag soeverein blijven leiden tot en met de finish. De equipe Van Geffen-Rademaker kwam als tweede onder het zwart wit geblokt door en bleef daarmee vóór Wim Jeuris. Deze uitslag staat nog ter discussie omdat er mogelijk een tijdstraf wordt uitgedeeld bij de eerste drie, wat de klassering zou kunnen veranderen.

Verhaegen
Verhaegen
In de Sport divisie wist Michael Verhagen met een geweldige opmars naar de zege in de klasse te rijden. De Honda coureur viel in de eerste race uit en moest daarom in de tweede wedstrijd als laatste beginnen. De Japanse bolide bleek vandaag uitstekend in staat om het hele veld te doorsnijden, wat de jongeman uiteindelijk de zege opleverde. Titelconcurrent Eric van de Munckhof leidde de wedstrijd langere tijd, maar had geen antwoord op de ontketende Verhagen. Van den Munckhof werd tweede en pakte daarmee weer flink wat kampioenschapspunten. De equipe Kleijn-De Borst werd als derde geklasseerd met hun Clio, wat voor hen ook een mooi resultaat betekende.

Supercar Challenge Press

Uitslag algemeen
1. Henk Thuis
2. Martin Short
3. De Val - De Val
4. Danny van Dongen
5. Jan Charouz
6. Ko Koppejan
7. Jilkova - Speelman
8. Van Geffen - Rademaker

Uitslag SDR8
1. Henk Thuis
2. Martin Short

Uitslag SDCN
1. De val – De Val
2. Filip Declerq
3. David Houthoofd

Uitslag SDP
1. Danny van Dongen
2. Jan Charouz
3. Jilkoca – Speelman

Uitslag SDR3
1. Ko Koppejan
2. Van Geffen – Rademaker (#776)
3. Wim Jeuris
DNF Rademaker – Van Geffen (#782)
DNF Rob Kamphues

Uitslag Sport1
1. Michael Verhagen
2. Eric van den Munckhof
3. De Borst – De Kleijn
4. Rob Nieman
5. Aart Bosman
6. Kim Troeyen
7. Kevin van EldikDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 5 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons