van der Horst

Assen: Sheldon van der Linde pakt eerste zege in regenrace

Sheldon van der Linde
Sheldon van der Linde
Een dag nadat Audi-rijder Robin Frijns zijn eerste DTM-zege boekte op 'zijn' circuit van Assen, was het vandaag de beurt aan RBM-rijder Sheldon van der Linde om zijn rekening te openen. De Zuid-Afrikaan hield het hoofd koel in de regen en kon dankzij een goede strategie van het RBM-team het laken naar zich toe trekken in een wedstrijd die werd onderbroken met een rode vlag na een crash van WRT-rijder Fabio Scherer.
Start DTM Race 2 Assen
Start DTM Race 2 Assen
Na een aantal ronden achter de safety car ging het veld van start vanuit een stilstaande start. Polesitter René Rast verloor meteen de leiding en moest Loïc Duval en Robin Frijns laten voorgaan. Na enkele ronden nam thuisrijder Frijns de leiding en leek hij op weg naar een herhaling van het resultaat van gisteren. Toen de regen terugkeerde besloot Frijns vers regenrubber te komen halen, maar van der Linde was alle koplopers te snel af en kwam dankzij een vroege pitstop aan de leiding te liggen. Na de onderbreking voor de crash van Scherer die te vroeg voor slicks koos, controleerde de Zuid-Afrikaan de resterende zes minuten om alzo zijn eerste overwinning te pakken met zijn Shell BMW. Frijns en Müller vervolledigden het podium, voor Loïc Duval en René Rast. Müller voert nog steeds de puntentelling aan, de Zwitser heeft 26 punten voorsprong op Frijns en 44 op Rast.

Foto's: Geert Franquet

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 6 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons