van der Horst

Assen: Smiechowski en Dreyspring pakken makkelijke overwinning

Inter Europol Competition - Ligier JS P3
Inter Europol Competition - Ligier JS P3
Aan het einde van de zondagmiddag staat de tweede race van de GT & Prototype Challenge pbHankook op het programma. De heren en dame coureurs staan weer klaar op de startgrid om de zondag af te sluiten met een race over vijfenveertig minuten.
Op de poleposition zien we de LMP3 van Jakub Smiechowski en Oliver Dreyspring terug. Gisteren kwamen zij niet tot aan de finish, maar zagen hun race letterlijk in rook opgaan toen hun motor plofte op het rechte stuk. Het team heeft hard gewerkt om een nieuwe motor in de wagen te leggen, zodat ze vandaag weer kunnen deelnemen. Op de tweede positie zien we de LMP3 wagen van David en Gary Hauser en daarachter zien we de derde LMP3 wagen van Peter en Stéphane Kox.

Berg/Thuis - Radical SR8
Berg/Thuis - Radical SR8
Tim Gray en Alistair Boulton wisten de poleposition te pakken in de CN divisie en starten vanaf de vierde positie algemeen met daarachter Bob Herber in de Radical SR8 en Alain Berg en Henk Thuis ook in een Radical SR8. Daan Meijer kan vandaag wel starten met de Mercedes SLS en dat mag hij doen vanaf de vierde rij. Helaas hebben we twee wagens minder op de startgrid. Berry van Elk moet de Mosler in de tent laten staan en ook Dick van Elk kan niet starten. Omdat de Praga van Fiona James kapot is, heeft Dick van Elk zijn wagen afgestaan aan haar zodat zij kan starten.

Op een droge baan wordt de start gegeven als de lichten uitgaan zien we en nette start van alle bolides. Oliver Dreyspring weet de leiding te behouden maar Gary Hauser moet een plek prijsgeven aan Peter Kox die doorschuift naar de derde positie. Daarachter is het Tim Gray die op de bumper aansluit van Hauser. Daarachter heeft iedereen zijn eigen positie behouden.

Tim Gray is wat te enthousiast in de derde ronde en spint in de Geert Timmer chicane en komt in de grindbak te staan. Hij kan uiteindelijk zelfstandig zijn weg vervolgen, maar een paar bochten later rijdt hij met een lekke band langzaam over de baan en moet de pitstraat opzoeken. Hij valt terug tot op de laatste positie.

Fiona James, vanuit de pitstraat gestart, kan al snel aanhaken bij de Porsche van Hans Hjelm en weet hem daarna ook snel voorbij te steken en een plek te winnen. Tim Gray volgt en weet na de Porsche ook James in te halen en gaat op zoek naar zijn volgende ‘slachtoffer’ in zijn opmars naar voren.

Wanneer de pitstops beginnen is er niet veel veranderd in de stand. Oliver Dreyspring  rijdt nog altijd aan de leiding voor Peter Kox en Gary Hauser. Daan Meijer heeft de leiding stevig in handen in de SuperGT divisie en Alain Berg rijdt op de eerste positie in de CN divisie.

JR Motorsport - Mercedes SLS
JR Motorsport - Mercedes SLS
Na de pitstops zien we Stéphane Kox als leider in de race terugkomen op de baan, maar JakubSmiechowski is dan al twee ronden snel onderweg en weet Stéphane Kox voorbij te gaan. De derde positie is voor David Hauser en daaarachter is het Henk Thuis in de Radical SR8 voor Daan Meijer in de Mercedes SLS.Helaas is de tweede race van het weekend niet heel spannend en zijn er geen gevechten. JakubSmiechowski en Oliver Dreyspring rijden gemakkelijk naar de overwinning in de LMP3 divisie. Stéphane Kox heeft de tweede plek goed weten vast te houden en zij mag samen met vader Peter Kox naar het podium. David Hauser en Gary Hauser pakken de derde plek.

Wim Jeuris - Radical SR3L
Wim Jeuris - Radical SR3L
Alain Berg wint de CN divisie voor Bob Herber en het duo Rob Kamphues en Leon Rijnbeek. Tim Gray en Alistair Boulton worden vierde en zien dat de spin in de derde ronde en de lekke band teveel is geweest om een podiumplek op te eisen. Daan Meijer pakt de overwinning in de SuperGT divisie en Wim Jeuris wint de Radical divisie.


De volgende race voor de GT & Prototype Challenge is eind september op het mooie Belgische Ardennencircuit van Spa Francorchamps.

GT & Prototype Challenge powered by Hankook Press  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons