van der Horst

Assen: Willem Meijer en Maxime Oosten winnen hun eerste VRM BMW M2 Cup race

Beide hebben ze hun snelheid al eerder laten zien, maar ze stonden nog niet op de hoogste trede van het VRM BMW M2 Cup podium. De DTM races op TT Circuit Assen brachten daar verandering is, want Willem Meijer won de eerste en Maxime Oosten de tweede race. Opnieuw een bewijs van de hoge kwaliteit van de coureurs in de dit jaar debuterende VRM BMW M2 Cup.
De eerste race op de late zaterdagmiddag werd al snel onderbroken door de safetycar. Een lang oliespoor gaf de marshals veel werk en zorgde ervoor dat er menig ronde achter de leidende auto van de organisatie werd afgelegd. Na de hervatting wist Willem Meijer zijn BMW M2 naar de overwinning te rijden, voor Lorenzo van Riet en Kelvin Snoeks. 

In de tweede race was Maxime Oosten de sterkste rijder. Hij vertrok vanaf poleposition, moest in de eerste bocht een aanval van Colin Caresani pareren, maar bouwde gestaag een voorsprong op en werd niet meer bedreigd. Daarmee behaalde de 17-jarige Fries, na talrijke gevallen van pech, dan toch eindelijk zijn eerste zege. 

De volgende races vinden op 16 en 17 oktober plaats op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens het Spa Racing Festival.

VRM BMW M2 CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VRM BMW M2 Cup op dinsdag 21 september 2021.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons