van der Horst

Assen: Willem Meyer pakt overwinning in de laatste bocht

JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
JR Motorsport - BMW M4 Silhouette
Op een zonnige zondagmiddag tijdens de Gamma Racing Day in Assen, staan de deelnemers van de Supercar Challenge opnieuw op de startgrid voor de tweede race van het weekend. Vooraan het veld staat opnieuw de BMW M4 Silhouette met Bas Schouten achter het stuur klaar om de race aan te vallen. Naast de BMW staat opnieuw de Porsche 991 GT3 Cup van Roger Grouwels en daarachter staan Willem Meyer en Bob Herber.
Op de vierde startrij zien we de eerste Supersport 1 auto van Dennis de Borst en Stan van Oord. Zij starten van poleposition en Peter Schreurs staat klaar in de BMW op de tweede plek. Eric van den Munkchof en Ronald van Loon staan daarachter op plek drie en vier, maar daar staat nog een Porsche tussen van de GT divisie.

René Snel vertrekt van poleposition in de Supersport 2 klasse, voor Patrick de Vreede en Marc Dijkhuis. Martijn Kool start dan naast Marc Dijkhuis op de elfde startrij en als eerste uit de Sport divisie. Zijn directe concurrenten Rob Nieman en Chris Voet staan een rij achter hem.

De tribunes zitten vol en de spanning groeit als de coureurs de startlijn naderen. Als de lichten op groen gaan, zien we dat Roger Grouwelsopnieuw de beste start heeft en de leiding neemt. Daarachter dringen Willem Meyer en Bas Schouten om de tweede positie en hier profiteert AlexandreJouanem van en weet beide BMW’s voorbij te steken.

In het achterveld gaat het mis en komt Rob Nieman in het grind te staan wat gelijk een full course yellow betekent. Het veld gaat van het gas om de marshals veilig te kunnen laten werken. Wanneer het licht op groen gaat is Bob Herber wakker en schuift door naar de tweede positie. Bas Schouten kent technische problemen en moet de pitstraat inrijden. De Porsche rijder Jouanem weet de tweede positie weer over te nemen van Bob Herber en hier direct achter rijden dan ook nog Meyer, Van Berlo en Grouwels.

BS Racing Team - BMW E46 GTR
BS Racing Team - BMW E46 GTR
In de Supersport 1 divisie heeft polesitter Dennis de Borst een slechte start en verliest heel veel plekken. Marcel van de Maat gaat aan de leiding in deze klasse, voor Eric vand en Munckhof en Benjaming van den Berg. Cor Euser, dit weekend rijdend in een BMW M3 rijdt op de vierde positie voor Kosta Kanaroglou en Ronald van Loon.
René Snel behoudt zijn eerste positie bij de start en daarachter is het Peter Koelewijn en Marc Dijkhuis. Martijn Kool was gewoon goed weg bij de start en komt na de eerste ronde als eerste door, voor Chris Voet, Bart Drost en Kim Troeijen.

Vooraan in het veld is het stuivertje wisselen tussen Bob Herber en Willem Meyer. Zij zijn in een mooi gevecht verwikkeld en willen niets inleveren. Daarachter is Edward Grouwels naar de vijfde plek doorgeschoven ten koste van Marcel van Berlo. Bob Herber moet een kort bezoek brengen aan de pitstraat en verliest hiermee de derde positie. Pech ook voor Koen Bogaerts die de BMW M4 Silhouette in de pitstraat heeft moeten parkeren.

Tot aan de pitstops heeft Marcel van de Maat de leiding in handen van de Supersport 1 divisie en Peter Schreurs moet deze positie gaan verdedigen in de tweede stint.

Aan de kop van het veld blijft het spannend. Roger Grouwels kan niet weglopen en Alexandre Jouanem en Willem Meyer blijven bumper kleven. Na twintig minuten hebben we dan ook een nieuwe leider in de race als zowel Jouanem als Meyer Grouwels voorbij gaan. Het gevecht blijft en Meyer wil naar de leiding en na een gevecht van een ronde ziet Meyer een plek om de eerste positie over te nemen.

Na de pitstops zien we dat Cor Euser uiteindelijk de leiding heeft genomen, voor Ruud Olij en Ted van Vliet. Al deze rijders hebben geen extra seconden voor de verplichte pitstop en profiteren hier maximaal van. Peter Schreur is terug gevallen naar de vierde positie, voor Luuk van Loon en Kosta Kanaroglou.

In de Sport divisie is er een mooi gevecht gaande tussen vier deelnemers. Vooralsnog lijkt het Marcel Dekker te zijn die voorop rijdt in dit groepje. Hij deelt vandaag de Renault Clio met Jos Veldboer en strijdt nu met Bart Drost, Kim Troeijen en Sandra van der Sloot om de derde positie. Daarvoor rijden de twee Peugeot RCZ wagens van Piet de Gier en Bart van den Broeck.

Koopman Racing - BMW 1 Serie V8
Koopman Racing - BMW 1 Serie V8
In de Supersport 1 divisie hebben we tien minuten voor het einde een nieuw leider. Ruud Olij heeft Cor Euser weten in te halen. Ted van Vliet heeft zijn derde positie ook af moeten geven aan zowel Peter Schreurs, Kosta Kanarogou en Luuk van Loon. In de Supersport 2 divisie is het nog altijd René Snel die aan kop rijdt.
Na de pitstops is het CenkCeyisakar die de leiding in handen heeft in de GT divisie. Edward Grouwels rijdt dan op de tweede positie voor Roger Grouwels, Willem Meyer en Jos Jansen. De laatste tien minuten zijn nog zeer spannend met de kleine verschillen, de eerste vijf rijders rijden binnen 10 seconden. Het duurt dan ook niet lang voordat we een nieuwe leider hebben. Zowel Edward Grouwels als Roger Grouwels weten Cenk Ceyisakar in te halen. Willem Meyer heeft ook het gaspedaal nog helemaal naar beneden en zal ook nog willen aanvallen.

Cor Euser verliest in de Supersport 1 nog meer plekken en valt terug naar de vierde positie. Scheurs en Kanaroglou gaan aan Euser voorbij en daarnaast is Schreurs snel onderweg naar de leider Ruud Olij en weet ook hem in te halen en de leiding te pakken.

Na vijfenveertig minuten wordt er afgevlagd en in de laatste bochten voor de start/finishlijn zien we dat Willem Meyer nog een aanval plaatst op de Porsche van Roger Grouwels en hij duikt uiteindelijk als eerste de Geert-Timmer chicane in en Willem Meyer wint uiteindelijk de race met een verschil op de streep van 0.099 seconden van Roger Grouwels. Edward Grouwels pakt een zeer fraaie derde podiumplek.

In de Supersport 1 divisie is de winst er voor het BS Racing team. Marcel van de Maat en Peter Schreurs pakken de overwinning voor Ronald van Luuk van Loon en Cor Euserheeft zich terug naar voren gevochten en mag alsnog naar het podium de derde prijs daar in ontvangst nemen.
René Snel schrijft de Supersport 2 race op zijn naam. Hij heeft deze divisie geleidt van start tot finish en heeft zeer verdienstelijk gewonnen. De tweede positie is er voor Bart en Joop Arendsen en de derde positie is er voor Marc Dijkhuis.

Kool Autosport - Peugeot RCZ Cup
Kool Autosport - Peugeot RCZ Cup
De Sport divisie wordt gewonnen door Piet de Gier en Martijn Kool. Zij finishen voor de tweede Peugeot RCZ van Chris Voet en Bart van den Broeck. De tweede plek mogen zij alleen niet behouden omdat ze nog een straf krijgen van twintig seconden waardoor zij als derde geklasseerd worden. De tweede plek is er dan voor Jos Veldboer en Marcel Dekker, die hard hebben gestreden om deze plek.De volgende races van de Supercar Challenge pb Hankook zullen plaatsvinden op het mooie Brands Hatch circuit in Engeland in het tweede weekend van september.

Supercar Challenge powered by Hankook Press  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons