van der Horst

Aston Martin Garage 59 met Thiim, Sorensen en Gunn naar de 24 Uur van Spa

Garage 59 - Aston Martin Vantage GT3
Garage 59 - Aston Martin Vantage GT3
Aston Martin-outfit Garage 59 zal een gooi doen naar de algemene overwinning in de 24 Uur van Spa met een volledig fabrieksrijdersopstelling, waarvan regerende FIA ​​World Endurance GT-kampioenen Marco Sorensen en Nicki Thiim onderdeel uitmaken. Ross Gunn zal het Deense duo vervoegen in de Ardennen.
Aston Martin kondigde dinsdag aan dat Garage 59, de Blancpain GT Series Endurance Cup-kampioen van 2016, een Aston Martin Vantage GT3 zal inschrijven in de Pro klasse voor de 24 Uur van Spa. Dat is de eerste keer sinds 2019 dat zowel het team als de fabrikant terugkeren naar de GT World Challenge Europe. Thiim en Sorensen zijn klaar voor hun eerste race samen sinds de 8 Uur van Bahrain afgelopen november, waar ze met Aston Martin Racing hun tweede GTE-wereldtitel pakten. Dat was de laatste race van het Aston Martin Racing-fabrieksteamprogramma, waarna de organisatie zich vanaf dit jaar volledig ging richten op het ondersteunen van GT-klantenteams.

Sorensen heeft sinds die wijziging niet meer professioneel geracet, hoewel hij onlangs werd bevestigd in een TF Sport Aston voor de Britse GT-manche op Silverstone later deze maand. Thiim heeft ondertussen LMP2- en Audi GT3-machines bestuurd voor Phoenix Racing. Hun bijrijder Gunn, die vorig seizoen een GTE-Am Aston bestuurde in het WEC, neemt fulltime deel aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship en de European Le Mans Series, in samenwerking met klantenteams The Heart of Racing en TF Sport.

Garage 59 heeft al twee Astons in de Silver- en Pro-Am-categorieën van de Endurance Cup. Aston  Martin heeft verklaard dat deze inzending van Garage 59 in de Pro klasse slechts eenmalig is.

Foto: SRO



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons