van der Horst

Aston Martin maakt fabrieksrijders voor 2024 bekend

Comtoyou Racing en Aston Martin gaan samen aan de slag in GT3 en GT4
Comtoyou Racing en Aston Martin gaan samen aan de slag in GT3 en GT4
Aston Martin is klaar voor 2024! De Britse constructeur heeft zijn fabrieksrijders voor het komende seizoen officieel bekendgemaakt. Mooie namen als Marco Sorensen, Nicki Thiim en Jonny Adam blijven aan boord, terwijl drie nieuwe namen aan de lijst worden toegevoegd: Henrique Chaves, David Pittard en - de meest opvallende naam - Mattia Drudi.
Henrique Chaves
Henrique Chaves
Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat Mattia Drudi vertrokken was bij Audi en nu wordt hij bevestigd als officieel fabrieksrijder bij Aston Martin. Daarnaast mag David Pittard ook de opstap maken. De Brit is vooral gekend vanop de Nordschleife, waar hij uitkwam voor BMW, Aston Martin en zelfs dit jaar succesvol was met de Ferrari van Frikadelli Racing. Hij zal vooral ingezet worden in IMSA. Henrique Chaves tot slot reed in 2022 nog samen met Keating en Sorensen in het FIA WEC en samen wonnen ze overigens nog in Le Mans.

Dat zijn de drie nieuwelingen die de vaste groep vervoegen. Namen als Sorensen - overigens al zeker van een programma in het FIA WEC met D'Station Racing - Thiim, Adam, Valentin Hasse-Clot en Darren Turner waren al gekend voor de Britse constructeur. Jean-Michel Baert, teambaas van Comtoyou Racing, heeft alvast laten weten aan La Dernière Heure dat hij kan rekenen op officiële rijders in één van de Aston Martin GT3 die het team zal inzetten in Fanatec GT Europe.

Foto's: Comtoyou Racing - Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op maandag 18 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons