van der Horst

Aston Martin onthult de verbluffende Aston Martin DBS Superleggera

Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin DBS Superleggera
Eerder deze week verschenen er al enkele beelden van deze nieuwe Britse supercar op de digitale kanalen, maar nu heeft Aston Martin ook zelf de DBS Superleggera aan het grote publiek voorgesteld. De Aston Martin DBS Superleggera is de beoogde opvolger van de Vanquish S. Ook markeert de DBS Superleggera een terugkeer van twee illustere namen uit de rijke geschiedenis van Aston Martin.
Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin DBS Superleggera
Met DBS herleeft een iconische benaming die voor het eerst opdook in 1967, terwijl de beroemde naam van Superleggera opnieuw de motorkap van een Aston Martin siert. De Aston Martin DBS Superleggera is dan ook een eerbetoon aan de legendarische ultra-lichtgewicht bouwtechnologie van de Italiaanse koetsbouwer. De Britse GT heeft een aluminium koets met veelal carbon onderdelen om het gewicht te drukken. Onderhuids wordt de wagen aangedreven door een machtige 5.2 liter biturbo V12 die rond de 725 pk levert. De twaalfcilinder van de DBS Superleggera zorgt ervoor dat er in 3,4 seconden de 100 km/u kan worden aangetikt. De topsnelheid van de Britse sportwagen ligt op 340 km/u. Schakelen gaat middels een achttrapsautomaat van ZF.

Aston Martin DBS Superleggera
Aston Martin DBS Superleggera
Om de auto ook bij hoge snelheden in het juiste spoor te houden zorgt de uitgebalanceerde aerodynamica voor meer downforce dan bij iedere andere in serie geproduceerde Aston Martin tot nu toe. Aan de achterzijde van de GT zien we een op F1-techniek gebaseerde diffuser. De constructeur uit het Britse Gaydon heeft er ook voor gezorgd dat de wagen beschikt over handige gadgets, zoals een keyless entry, Park Assist en een 360 graden camera rondom. De Aston Martin DBS Superleggera wordt geleverd op 21-inch lichtmetalen velgen met een keuze uit twee opties, waarbij Pirelli speciaal voor de Britse supercar een band heeft ontwikkeld. Aston Martin heeft de levering van de DBS Superleggera gepland voor het derde kwartaal van 2018. In Groot-Brittannië kost de wagen 225.000 Britse pond, een prijs voor de Belgische markt is nog niet bekend gemaakt.

Foto's: Aston Martin Media
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Autosalon op woensdag 27 juni 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons