van der Horst

Aston Martin, Porsche en Ford testen op Spa-Francorchamps

Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GTE
Ford Chip Ganassi Team UK - Ford GTE
Dinsdag en woensdag vinden op de omloop van Spa-Francorchamps twee internationale testdagen plaats, een unieke kans om de bolides nog eens aan de tand te voelen alvorens de het wedstrijdseizoen aan te vatten. Binnen minder dan twee maanden vindt op het circuit van Francorchamps de start van het WEC Super Season plaats, dus grepen zowel Aston Martin, Porsche als Ford de gelegenheid aan om af te zakken naar de Ardennen met hun GTE bolides.
  • Shopa
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GTE
Goed weer werd er alleszins niet voorspeld en dat weerhield verscheidene teams om de reis naar de Ardennen te maken, bang dat ze waren om van een kale reis terug te keren. Toch waren zo goed als alle F1 pitboxen gevuld en dinsdagmorgen bleef het droog alvorens op de middag de hemelsluizen open gingen. De fabrieksteams van Ford en Porsche brachten hun beide GTE wagens mee die ingeschreven staan in het FIA WEC kampioenschap. Aston Martin had naast de twee nieuwe ook nog een exemplaar van het vorige model mee en ook Project 1 tekende present met een Porsche GTE.

Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR GTE
Porsche Motorsport - Porsche 911 RSR GTE
Aston Martin was vertegenwoordigd op volle sterkte, de splinternieuwe nieuwe Vantages stonden in de pits te pronken in hun helgele livery en alle rijders tekenden present. Ook Maxime Martin die voor het eerst voor zijn nieuwe werkgever uitkwam in eigen land. Twee "oude" exemplaren deelden de pitbox het groene exemplaar dat ingeschreven is in de Am klasse voor Lamy, Lauda en Dalla Lana en een blauw exemplaar van TF Sport. De twee Ford GT’s van Ford Chip Ganassi Team UK waren in hun nieuwe kleuren getooid met een minder hevige rode tint achteraan. Naast de twee 911 RSR GTE die het officiële team inzette bevond er zich in de endurance pitlane een volledig zwart exemplaar van de RSR GTE dat toebehoorde aan Project 1, een van de eerste teams dat de hand wist te leggen op een klantenexemplaar van het GTE wapen van Porsche.
 
Zie meer foto's hier.

Foto's: Niels Vaeck

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op dinsdag 27 maart 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons