van der Horst

Aston Martin presenteert de DB11 AMR

Aston Martin DB11 AMR
Aston Martin DB11 AMR
De Britse sportwagenfabrikant onthulde de DB11 AMR afgelopen week tijdens de opening van het nieuwe AMR Performance Centre, gevestigd nabij de Nürburgring. De AMR volgt de DB11 V12 op en belooft het vlaggenschip in de DB11-modellenreeks te worden. Om de introductie van het nieuwe model te vieren, brengen de Britten de in de speciale kleur Stirling Green geleverde DB11 AMR Signature Edition uit, in een beperkte oplage van 100 stuks.
Aston Martin DB11 AMR
Aston Martin DB11 AMR
AMR, geïnspireerd op het succesvolle raceprogramma van Aston Martin, werd in 2017 gepresenteerd als het nieuwe performancemerk van het Britse merk. De constructeur uit Gaydon plakt de AMR-benaming op de sportieve en krachtige versies uit de modellenreeks van Aston Martin. De supercar wordt aangedreven door een machtige 5.2 liter V12 krachtbron die beschikt over 639 pk, 31 pk meer dan de huidige DB11 V12. Het is mogelijk om met de DB11 AMR in 3.7 seconden de 100 km/u aan te tikken, en de topsnelheid van de wagen ligt rond de 334 km/u. Hiermee is de DB11 AMR het snelste productiemodel uit de huidige Aston Martin-catalogus.

Aston Martin DB11 AMR
Aston Martin DB11 AMR
Maar het is niet alleen bij wat motorische wijzigingen gebleven. Volgens de Britse autobouwer heeft de DB11 AMR dankzij aanpassingen aan het onderstel een scherper rijgedrag en klinkt hij nog beter dan de oude DB11 V12. De Britse GT is ook visueel aangepakt met diverse koolstofvezelcomponenten en donkere accenten. Aston Martin biedt de DB11 AMR aan in drie zogenaamde ‘Designer Specifications’ waaronder de eerder genoemde speciale editie, de AMR Signature Edition. De bolide is dan uitgevoerd in Stirling Green met een geelgroene striping. Er komen niet meer dan honderd van deze exemplaren op de markt, dus snel beslissen is gewenst. De Aston Martin DB11 AMR is vanaf heden te bestellen met de eerste leveringen halverwege 2018.

Foto's: Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Michel Helders in Varia op vrijdag 18 mei 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons