van der Horst

24H Spa: Aston Martin primus in Bronze Test

Oman Racing Team - Aston Martin V12 Vantage GT3
Oman Racing Team - Aston Martin V12 Vantage GT3
Vandaag moesten de als Bronze en Silver geklasseerde deelnemers aan de 24 Hours of Spa al aantreden in de zogenaamde Bronze Test. Tijdens die drie uur durende sessie was het de #44 Aston Martin van Oman Racing die de tabellen topte na een snelle chrono kort voor het einde. De #99 Mercedes van Rowe Racing en de #888 BMW van Triple Eight completeerden de top drie.
pitlane exit 2015 BES 24 Hours of Spa
pitlane exit 2015 BES 24 Hours of Spa
De in België geboren Sean Walkinshaw zette de vierde tijd neer in de #73 MRS GT Racing Nissan, vlak voor de #75 ISR Audi van Filipe Salaquarda, een auto die hij deelt met Frédéric Vervisch. De #52 AF Corse Ferrari van onder meer Adrien de Leener klokte de achtste tijd, zij bleven nipt niet binnen de seconde van de besttijd. Een andere Ferrari, de #333 Rinaldi Racing Ferrari van ondermeer Stef Vancampenhoudt, reed de veertiende tijd, vier plaatsen beter dan het #47 AF Corse exemplaar van Stéphane Léméret. Daarachter volgden respectievelijk de #83 HTP Bentley van Louis Machiels en de winaar van de vorige manche in Paul Ricard, de #23 RJN Nissan van ondermeer Wolfgang Reip.

De #42 Sport Garage Ferrari van Christoff Corten reed de 38e tijd, zij focusten op het opdoen van ervaring daar al hun rijders dienden deel te nemen aan de sessie. Een viertal keer zagen we de rode vlag, maar gelukkig viel er slechts weinig schade te noteren.

--- UITSLAG 24H SPA BRONZE TEST (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op dinsdag 21 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons