van der Horst

Aston Martin stelt evolutie van Vantage GT4 voor

Aston Martin Vantage GT4 2024
Aston Martin Vantage GT4 2024
Na de GT3 stelt Aston Martin Racing nu ook de laatste evolutie van de Vantage GT4 voor. De wagen is volgens Aston Martin voor 80% identiek aan de straatversie van de wagen. De meest zichtbare verschillen zijn de achtervleugel natuurlijk, maar ook de additionele verluchtingsgaten in de motorkap alsook een gewijzigde splitter vooraan.
De wagen is uitgerust met een V8 4,0 liter bi-turbo motor. Speciale aandacht ging naar de koeling van de motor en de remmen. Zo werd de koelopening in de snuit van de wagen vergroot zonder dat daarbij de luchtstroom naar de achtervleugel verstoord wordt. De nieuwe Vantage GT4 debuteerde al in competitie in Noord Amerika en is nu beschikbaar voor teams die deelnemen aan de GT4 European Series en aan nationale kampioenschappen. Zo kan de wagen naast het Franse en Engelse GT kampioenschap ook ingezet worden in het Belcar Endurance Championship, de Supercar Challenge of de 24H Series.

Foto's: Aston Martin Press OfficeDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op woensdag 28 februari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons