van der Horst

São Paulo: Nicki Thiim vervangt Allan Simonsen - AMR opnieuw met vijf wagens

6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 2)
Na het tragische ongeval van Allan Simonsen tijdens de 24 uren van Le Mans zag het er lange tijd naar uit dat de Deens gekleurde Aston Martin Vantage #95 niet meer in actie zou komen dit seizoen. Uiteindelijk werd in overleg met alle betrokken partijen besloten om de WEC campagne toch verder te zetten en komen er in Sao Paulo zoals oorspronkelijk voorzien vijf Vantages aan de start. Kristian Poulsen en Christoffer Nygaard krijgen met Nicki Thiim een nieuwe ploegmaat.
  • De Swert Opticiens
25d6c6ff59e445713cb8017f88582c9b0085996a.jpg
Om de herinnering aan Allan Simonsen levendig te houden besloot men bij Aston Martin Racing om het FIA WEC verder af te werken zoals oorspronkelijk gepland was. Terwijl Poulsen en Nygaard hun plaats op de #95 behouden, krijgen zij opnieuw een Deen als teamgenoot. De keuze viel op Nicki Thiim die momenteel furore maakt in de Porsche Supercup (momenteel tweede in het kampioenschap) en dit jaar tevens met de Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3 de 24 uren van de Nürburgring wist te winnen. Thiim heeft al de mogelijkheid gehad om de wagen te testen op het circuit van Snetterton en maakte indruk met zijn aanpassingsvermogen. De wagen komt nog steeds uit in de GTE Am klasse naast de #96 van Stuart Hall en Jamie Campbell-Walter. Verder zijn er nog de drie wagens in GTE Pro voor Stefan Mücke/Darren Turner (#97), Pedro Lamy/Richie Stanaway/Paul Dalla-Lana (#98) en Brunno Senna/Rob Bell (#99).

Foto's: Martijn Wouters & British GT



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 14 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Sao Paulo.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons