van der Horst

Astromega bereidt test voor met Team China

Team Astromega en Team China werkten 4 seizoenen samen in A1GP
Team Astromega en Team China werkten 4 seizoenen samen in A1GP
Na een succesvolle vier jaar durende samenwerking tussen Team Astromega en Team China in het voormalige A1GP-kampioenschap slaan beide partijen weer de handen in elkaar voor een test als voorbereiding op het nieuwe Acceleration-kampioenschap. Acceleration plant 10 wedstrijden in Europa dit jaar en gebruikt daarvoor de lichtjes aangepaste Lola A1GP-wagens die door de organisatie recent werden opgekocht. De test in Valencia, op het Ricardo Tormo circuit, vindt plaats op woensdag 26 en donderdag 27 maart aanstaande. Team Astromega wordt verantwoordelijk voor het inzetten van de Team China auto gedurende beide testdagen.
  • Powercars
Werner Gillis en Mikke Van Hool
Werner Gillis en Mikke Van Hool
Teambaas Werner Gillis: 'Na het opdoeken van het oude A1GP-kampioenschap hielden we steeds contact en bleven we ook de mensen die verantwoordelijk zijn voor de autosport in China adviseren. Logischerwijze werden wij als eerste gevraagd om hun auto in te zetten tijdens de aankomende test en we hebben deze uitdaging aanvaard. We zijn momenteel nog in gesprek met zowel Chinese als internationale piloten, want anders dan in het oude A1GP-kampioenshap hoeft de piloot van de Team China-wagen niet noodzakelijk van Chinese origine te zijn.'
 
A1GP in Brands-Hatch
A1GP in Brands-Hatch
Het Belgische Team Astromega, gesticht door Mikke Van Hool, is bekend van hun eerdere successen in het vroegere F3000-kampioenschap met toppiloten als Fernando Alonso en Gonzalo Rodriguez. Iets recenter namen ze deel aan de Superleague Formula in 2008 met de Brit Craig Dolby, die ook al de Belgische Formule Renault titel binnenhaalde voor het team.

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op zondag 23 maart 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons