van der Horst

Attila Tassi topt beide oefensessies, Magnus sterk onderweg

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Münnich Motorsport-rijder Attila Tassi realiseerde donderdagnamiddag op de Nordschleife in zijn Honda Civic de snelste chrono in beide vrije oefensessies. De jonge Hongaar bleef in een door kleinere incidenten verstoorde tweede sessie met een dikke seconde de Lynk&Co's van Yvan Muller en Thed Bjork, en de Comtoyou Audi van onze landgenoot Gilles Magnus voor. Laatstgenoemde had zich voor zijn debuut in de Groene Hel al in de eerste sessie in de kijker gereden met een scherpe derde tijd achter Tassi en puntenleider Yann Ehrlacher.
Attila Tassi - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Attila Tassi - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
De Nordschleife dwingt steeds minder respect af. Een vaststelling ingegeven door de prestatie van Gilles Magnus in zijn eerste, verkennende rondje waarin de RACB National Team-rijder halfweg FP1 zowaar bovenaan de tijdtabel prijkte. Naderhand zag de 21-jarige Schotenaar zijn chrono nog wel verbeterd door achtereenvolgens Yann Ehrlacher en Attila Tassi, twee youngsters die in tegenstelling tot onze landgenoot al wel op de Nordschleife raceten. Waar Magnus' Comtoyou Racing-teamgenoot Tom Coronel even tevoren nog had gesteld dat enkel circuitkennis de sleutel is tot succes in de Groene Hel, bewezen simulatorspecialisten Magnus & Co al meteen het tegenovergestelde. Magnus racete voorheen wel op het GP-circuit maar had tot dusver enkel een handvol ronden met zijn persoonlijke wagen op de Eifel-tobogan gereden.

Magnus en Coronel waren overigens de enigen die slechts twee rondjes afwerkten in een eerste sessie waarin enkel Renault Mégane-rijder Jack Young zich in een grintbak vastreed. 

Een vroege sortie van Lynk&Co-rijder Santiago Urrutia, wellicht als gevolg van een afgebroken wielophanging, bracht in sector drie een permanent gele zone met zich mee. In een hierdoor verstoorde sessie stond Magnus na diens enige rondje ook nu geruime tijd met de snelste chrono genoteerd tot Tassi, Muller en Björk nog beter deden. 

Schade viel er gelukkig nauwelijks te noteren in een tweede sessie waarin Esteban Guerrieri's Honda wellicht met een gebroken aandrijfas tot stilstand kwam op het rechte eind van Döttinger Höhe. Schrikken en vloeken was het voor Tom Coronel; net vertrokken voor een tweede ronde kwam de DHL-rijder niet verder dan de eerste bocht, waarin zijn Audi door een technisch defect rechtdoor trok om net voor de vangrail tot stilstand te komen.

Hopelijk loopt het programma op de Nürburgring geen vertraging op, want dan zou de kwalificatiesessie van 40 minuten die pas om 19.00 uur van start gaat wel eens in het stikdonker kunnen eindigen.


Uitslag FP1:
1. A.Tassi - Honda in 8:54.552
2. Y.Ehrlacher - Lynk&Co +0.929
3. G.Magnus - Audi +0.973
4. N.Girolami - Honda +1.858
5. N.Berthon - Audi +2.924...

Uitslag FP2:
1. A.Tassi - Honda in 8:55.051
2. Y.Muller - Lynk&Co +1.283
3. T.Björk - Lynk&Co +1.355
4. G.Magnus - Audi +1.659
5. JK Vernay - Alfa Romeo +4.359

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 24 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons