van der Horst

Audi A3, het circuitmodel is nu ook te koop

 Audi RS 3 LMS
Audi RS 3 LMS
Als we het hebben over de Audi A3, hebben we het niet over een nieuwe auto. Het model is immers als in 1996 op de markt gebracht en tegenwoordig staat inmiddels al de vierde generatie in de showroom. Het feit dat Audi ook de RS 3 LMS in de orderboeken heeft gezet zal je interesse wekken als je hoge raceambities hebt. Als dat niet het geval is, is de Audi A3 Berline niet minder interessant.

Audi RS 3 LMS

Audi laat zich graag van de sportieve kant zien door de LMS modellen op de markt te zetten. Hiervoor is ook de Audi A3 flink onder handen genomen. Het resultaat is een voor de TCR races bestemde circuit versie van de Audi RS 3 limousine. De techniek van dit model ligt uiteraard dichter bij die van de Audi S3 want dat is de sport uitvoering van dit model. De Audi RS 3 LMS vormt hierin de overtreffende trap want deze circuitversie is van binnen- en van buiten zeer ingrijpend verbouwd. Het is een model waarvan je hart zeker sneller van gaat kloppen als je race liefhebber bent. Het goede nieuws is dus dat dit model nu te koop is.    

Wat kun je van de Audi RS 3 LMS verwachten?

Het bovenstaande roept ongetwijfeld de vraag op wat je van de Audi RS 3 LMS kunt verwachten. De Audi RS 3 LMS is een auto die geschikt is om aan diverse toerwagenkampioenschappen deel te nemen. De RS 3 LMS is voorzien van een 340 pk en 420 Nm sterke viercilinder turbomotor onder de kap. Deze motor is verbonden met een sequentiële zesbak die de voorwielen aandrijft. De RS 3 LMS heeft een brandstoftank met 100 liter inhoud en legt slechts 1.115 kilo in de schaal. Het is een auto die volledig voldoet aan de FIA eisen. Ready to go dus!

Audi RS 3 Berline, het circuit gevoel op de openbare weg

Audi RS 3 Berline in Kyalami groen
Audi RS 3 Berline in Kyalami groen
Is het bovenstaande net even wat teveel van het goede en gaat je voorkeur naar een straatversie van de Audi A3? Dan komt de Audi A3 Berline zeker in aanmerking. Deze auto biedt het circuit gevoel op de openbare weg zonder in te leveren op de voor Audi zo kenmerkende stijl en klasse. De Berline is een sedan variant van het model die je eenvoudig herkent aan de brede Audi Singleframe radiatorrooster in honingraat look. Op de zijkant strekt de doorlopende schouderlijn zich uit tot aan de achterdeur om de lengte van de Audi A3 Berline te benadrukken. Bovendien verleent de grote spoorbreedte de wagen een atletisch karakter. De Audi A3 Berline maakt dus zeker indruk en kan voorzien worden van een Carbon Style pack om het sportieve karakter van de Audi A3 Berline meer accent te geven. Is je interesse gewekt? Dan is een rit naar de Audi dealer zeker de moeite waard.
 
Persbericht DB Online Marketing - Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op donderdag 7 april 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons