van der Horst

Audi aan de start met een compleet nieuwe livery (+ Foto's)

Audi e-tron FE06
Audi e-tron FE06
In aanloop naar seizoen zes is Audi de volgende constructeur na Porsche om de eerste publieke beelden de wereld in stuurt van zijn wagen: de Audi e-tron FE06. Naast dat Lucas Di Grassi en Daniel Abt nog steeds van het vertrouwen kunnen genieten van het merk met de Vier Ringen, zijn de opmerkelijkste vernieuwingen een nieuwe livery en een nieuwe CEO voor ABT Sportsline.
Audi e-tron FE06
Audi e-tron FE06
De kleuren voor de wagen blijven identiek aan die van vorig seizoen, maar de neus zal compleet zwart zijn, waardoor de wagen toch een agressievere look krijgt dan vorig seizoen, iets wat ook gesmaakt wordt door Abt en Di Grassi. De wagen hoort zelfs bij de meest favoriete wagens qua look voor de Braziliaan. Ook het publieke optreden laat niet lang meer op zich wachten. De e-tron FE06 zal namelijk volgende week tijdens het IAA Frankfurt Motor Show tentoongesteld worden. En terwijl de wagen op dit moment de show steelt, zijn er achter de schermen ook veranderingen op til.

Thomas Biermaier
Thomas Biermaier
Zo zal Thomas Biermaier vanaf 1 oktober de fakkel van Hans-Jürgen Abt overnemen als CEO van ABT Sportsline. Biermaier is al twintig jaar actief bij de zusterafdeling van Audi en fungeerde de laatste jaren als sportief directeur. De Duitser was ook actief binnen het Formule E-team, maar zal logischerwijs afstand nemen van deze taak. Voor het overige verandert er niets en Allan McNish zal nog steeds als teammanager fungeren tijdens het komende seizoen.

 
Foto's: Audi SportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 5 september 2019.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons